Ce legătură este, de fapt, între modelul electric Volkswagen ID.4 și România

Autor: Marius Vișan 14 mai 2021 Știri auto

Compania Continental, prezentă în România prin filialele din Iași, Sibiu, Timișoara, furnizează tehnologii esențiale pentru modelul electric Volkswagen ID.4.

Aproape toate sistemele noului Volkswagen ID.4, câștigătorul Premiului Mașina Anului 2021, conțin idei, sisteme și soluții gândite în România. Asta înseamnă software și arhitectura centrală a computerului la frâne, precum și sistem al managementului termic pentru răcirea bateriilor.

O parte din istoria e-mobility a fost scrisă la Iași, Sibiu și Timișoara

Specialiștii din cele trei locații au contribuit la dezvoltarea mai multor tehnologii care se regăsesc în e-SUV-ul Volkswagen, precum unitatea de control al scaunelor, ICAS (In Car Aplication Server), unitatea de control al ușilor, radarul cu rază lungă de acțiune, unitatea de control al șasiului, precum și unitatea de control și actuator al senzorilor.

Printre funcționalitățile acestora se numără: “Flash over the air” (care permite actualizarea software-ului mașinii similar cu actualizările telefoanelor mobile), configurarea luminilor ambientale (atât cele interioare, cât și cele exterioare).

Există un sistem de recunoaștere a șoferului pe baza cheii, adaptarea automată a vitezei mașinii și a distanței față de un vehicul aflat în față, precum și asistență la frânare de urgență pentru situațiile când în fața vehiculului apare brusc un alt autoturism, un biciclist sau un pieton.

Compania este lider mondial în tehnologie în domenii precum managementul termic, anvelope de ultimă generație sau soluții de conectivitate – de asemenea pentru e-mobilitate. În ultimul an fiscal, a generat vânzări de peste 800 de milioane de euro cu tehnologiile pentru o mobilitate fără emisii – de la anvelope pentru biciclete și sisteme de suspensie pneumatică pentru trenuri și tramvaie, management termic în vehicule electrice până la anvelope.

Volkswagen ID.4 este câștigătorul Premiului Mașina Anului 2021

Noul ID.4 complet electric a triumfat în puternica competiție internațională World Car Awards. World Car Awards sunt oferite de un juriu format din peste 90 de jurnaliști internaționali auto din 24 de țări, care votează cele mai bune inovații apărute pe piața mondială

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide