Ce maşină incredibilă i-a donat Simona Halep lui Ion Ţiriac – FOTO

Autor: Marius Vișan 27 apr. 2018 Știri auto

Simona Halep i-a oferit lui Ion Ţiriac un cadou aparte. Ştiind că celebrul milionarul este pasionat de maşini Simona i-a dăruit un Trabant P601 fabricat în anul 1987. Relaţia dintre jucătoarea de 26 de ani şi omul de afaceri a evoluat, Ţiriac fiind azi unul dintre sfătuitorii ei.

Sursă foto: romania-de-azi.com

Citeşte şi Cum se fabrica pe vremuri Trabantul. BONUS: Teste la limită – VIDEO

Trabant, o maşină foarte populară pe meleagurile nostre în perioada comunistă, a fost produs în Republica Democrată Germană în perioada 1957 – 1991. Prin anii 1950, după naţionalizarea fabricii de automobile Auto-Union din Saxonia, guvernul comunist din RDG a hotărât fabricarea de automobile. Scopul era crearea de noi locuri de muncă, reducerea numărului mare al celor care se refugiau în Germania de Vest şi de a concura cu VW-ul fabricat în RFG care se bucura de un mare succes pe piaţa internaţională.

Fabrica „VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau” s-a închis pe data de 31 aprilie 1991. În Zwickau au fost produse în total 3.051.385 de automobile Trabant.Conform unui recensământ efectiat în 2001, la acea dată mai erau în Germania înscrise în circulaţie 33.726 automobile. În perioada de fabricaţie autoturismele erau exportate în fostele ţări comuniste, cele mai multe trabanturi fiind exportate în Cehoslovacia, Polonia şi Ungaria. În ţinuturile unde se vorbea germana autoturismul era numit Trabi (Trabbi). În prezent el a devenit un obiect de colecţie pentru amatorii de automobile istorice. La noi în ţară cel mai popular model a fost Trabant 601, variantele sedan şi break, dar pe alte pieţe a mai existat şi un model mai special numit Kübelwagen. Această variantă a fost lansată în 1966 şi era un jeep de culoare verde, fără uşi, care cel mai probabil a fost produs pentru armată.

Datele tehnice ale modelului Trabant 601 cuprindeau un motor 0,6 l de 23 de CP, greutate de 559 de kg, consum de carburant  3,5l/100 km combinat şi un număr de 2 cilindri în linie. În clipul video alăturat puteţi vedea toate etapele de fabricaţie ale acestei simatice maşini. De la partea de asamblare a carosieriei, la construirea aripilor, testarea pe şosele şi chiar lansarea oficială. 

Galeria Ţiriac Collection

Galeria Ţiriac Collection a lansat în octombrie 2017 o aplicaţie dedicată pentru smartphone disponibilă gratuit pentru sistemele de operare iOS şi Android. Aplicaţia facilitează vizualizarea a peste 170 dintre modelele auto şi moto expuse în spaţiul consacrat – Galeria Ţiriac Collection – din Otopeni. Potrivit promotorilor, aplicaţia mobilă este disponibilă pentru sistemele de operare iOS şi Android şi poate fi descărcată gratuit de la adresa app.tiriaccollection.ro. Aceasta permite vizitarea virtuală a galeriei şi explorarea 360° a exponatelor în exterior, cât şi în interior, în cazul celor mai relevante dintre ele.

„Odată cu lansarea Ţiriac Collection Mobile App, vizitatorii galeriei vor beneficia de wi-fi gratuit pentru a descărca aplicaţia care poate fi folosită şi ca audio-guide în incintă, prin scanarea QR Code-urilor afişate în dreptul unităţilor expuse. Acest serviciu va fi disponibil, de asemenea, în autobuzul pus gratuit la dispoziţia grupurilor organizate de copii care vizitează galeria”, se arată într-un comunicat.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide