Ce părere are Vladimir Putin despre maşinile Tesla

Autor: Marius Vișan 05 oct. 2017 Știri auto
Ce părere are Vladimir Putin despre maşinile Tesla

Preşedintele rus Vladimir Putin a dezvăluit că nu l-ar deranja să conducă un vehicul electric de la Tesla.

Potrivit Bloomberg, Putin a participat ieri la un forum despre energie, la Moscova, când cineva l-a întrebat dacă ar fi dispus să conducă o Tesla.

Putin a răspuns: De ce nu?” Şi apoi a continuat: „Ce crezi, o să călătorim doar în căruţe sau ceva de genul asta? Nu, nu vom călători în căruţe.”

Putin declară că îi plac vehiculele electrice „uşoare, rapide şi eficiente” produse de companii japoneze şi americane. Cu toate acestea, el nu crede că acestea sunt în totalitate ecologice, deoarece o mare parte din energia utilizată pentru alimentarea acestora provine din combustibili fosili, cum ar fi cărbunele.

Putin spune că gazele naturale reprezintă o soluţie mai bună pentru automobile, deoarece el crede că este „mult mai ecologic decât maşinile electrice”.

Desigur, este demn de remarcat faptul că Rusia este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale, iar o creştere a cererii ar fi cu siguranţă utilă economiei ţării.

În timp ce Putin nu-i deranjează pe Tesla, următoarea sa călătorie va fi făcută, probabil, cu o limuzină de lux. 


Vladimir Putin şi maşinile electrice

Nu, ceea ce vezi în poze nu e un BMW i3 care a trecut pe la un studio de tuning excentric, ci este cea mai nouă maşină electrică din Rusia.
Mai mult decât atât, exemplarul roşu i-ar fi fost făcut cadou lui Vladimir Putin, omul care se bate cu urşi şi călăreşte cai precum un gladiator.
În total, compania Yo-Auto (Yo? Serios? În fine…) a construit patru prototipuri ale modelului Yo-Crossback EV, fiecare cu panouri de caroserie din plastic şi cu un motor electric care produce 60 kW. Teoretic, autonomia maximă este de 190 km. Mai mult, din poze pare a fi o maşină destul de practică – cu un portbagaj în spate şi un altul (mai mic) în faţă. 

Totodată, scaunele par a fi îmbrăcate în piele, iar cele două ecrane de pe consola centrală arată ca şi cum ar fi din 2014, şi nu din 1994. Sigur, s-ar putea să fi observat deja duzele de aerisire de Dacia Logan, dar totuşi – trebuie să tai costuri de undeva, nu?

FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide