Ce pățești dacă dai informații greșite polițistului care te trage pe dreapta

Autor: George Cristea 27 mart. 2021 Știri auto

Unii șoferi care sunt prinși cu mâța în sac de polițiști cred că pot scăpa de pedeapsă dacă îi duc pe aceștia pe o pistă falsă. În unele cazuri, contravenienții (sau chiar infractorii) cred că dacă se dau drept altă persoană au șanse să scape nepedepsiți. Iată ce pățești dacă dai informații greșite polițistului care te trage pe dreapta.

Intră în Galeria FOTO

Un șofer din județul Botoșani i-a păcălit pe polițiști, după ce a prezentat date false când a fost oprit de aceștia. Induși în eroare, agenții de poliție au pedepsit altă persoană. Ulterior, oamenii  legii au aflat că bărbatul care a fost oprit pentru că depășise viteza legală nu mai avea dreptul de a conduce de șapte ani. Minciuna a fost descoperită după câteva luni.

Incidentul s-a produs pe 29 septembrie, anul trecut. Tânărul de 29 de ani din comuna Albești, a fost oprit de polițiștii rutieri în localitatea Santa Mare deoarece depășise viteza legală. Acesta i-ar fi mințit pe polițiști, iar oamenii legii ar fi pedepsit altă persoană, notează Mediafax.

Ce pățești dacă dai informații greșite polițistului. Dublă faptă penală

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că la data de 29.09.2020, in timp ce conducea autoturismul proprietate, pe raza localității Santa Mare, ar fi fost surprins de aparatul radar depășind limita de viteză maximă admisă, cu 72 de km/h, deși avea dreptul de a conduce autoturisme suspendat din anul 2013. Mai mult de atât, la solicitarea polițiștilor, acesta ar fi declarat datele de identificare ale unei alte persoane, fapt care a condus la suspendarea dreptului de a conduce ale acesteia”, au anunțat polițiștii.

Șase luni mai târziu, minciuna a ieșit la iveală. Polițiștii au anunțat că vineri, 26 martie, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința tânărului de 29 de ani, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă. Bărbatul este acum cercetat într-un dosar de fals privind identitatea și conducere fără permis. Cu alte cuvinte, în loc de o faptă penală, bărbatul va răspunde acum pentru două.

Un alt șofer care circula fără permis a fost acuzat de polițiști după ce s-a zgârcit și nu a dat mită suma pe care o aștepta polițistul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide