Ce păţeşti dacă pui brăduţi parfumaţi la oglinda retrovizoare a maşinii?

Autor: Cristian Agatie 07 aug. 2019 Știri auto
Ce păţeşti dacă pui brăduţi parfumaţi la oglinda retrovizoare a maşinii?

Poliţiştii avertizează că şoferii care îşi pun la oglinda retrovizoare brăduţi parfumaţi, cruciuliţe sau alte accesorii încalcă legea şi sunt buni de plată.Acest obicei este dăunător pentru că îngreunează vizibilitatea în timpul mersului.

Potrivit articolului 102, aliniatul 36 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (cunoscut şi sub denumirea generică de Codul Rutier), ”Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni […] aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”.

Astfel, amenda prevăzută pentru astfel de fapte este cuprinsă între 1.300 de lei şi 2.900 de lei. Pe lângă amendă, şoferilor li se reţine şi certificatul de înmatriculare. ”Recomandăm tuturor să nu monteze astfel de dispozitive sau de afişe care să estompeze vizibilitatea întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât şi pe ceilalţi conducători auto”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru TVR. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide