Ce primești atunci când îți cumperi o Mazda MX-30? Nu dai niciun ban în plus

Autor: David Andrei 18 mai 2021 Știri auto

Mazda România încearcă să le simplifice viața celor care își doresc o mașină electrică, dar se tem că nu vor avea unde să o încarce. Ce le oferă clienților care comandă un MX-30?

GALERIE FOTO

Mazda MX-30 este primul model de serie cu emisii zero al producătorului nipon. Pentru a-i convinge pe clienți să treacă la o mașină “verde”, Mazda le oferă un wallbox Elvi EVBox. Cei care achiziționează modelul, îl primesc fără costuri suplimentare.

Echipamentul este oferit în baza unui parteneriat dintre Mazda România și Engie România. Stația de încărcare este produsă de EVBox și, în alte circumstanțe, poate fi achiziționată cu aproximativ 5.000 de lei. Unitatea este capabilă să încarce bateria cu curent alternativ între 1,4 și 22 kW.

Dacă încheie un contract de furnizare de energie electrică din surse regenerabile, viitorul posesor de MX-30 primește asistență tehnică, acces la rețeaua e-charge, cu peste 160 de puncte de încăcare pe teritoriul României, încărcare gratuită pentru primii 3000 de kilometri și monitorizare online a încărcărilor.

Despre Mazda MX-30

Crossover-ul electric Mazda MX-30, testat și de Promotor, a preluat platforma de la CX-30 cu motoare pe combustie. Are aceleași proporții, dar este cu 15 milimetri mai înaltă, o modificare care permite amplasarea bateriei între cele două punți.

Mașina vine cu portiere care se deschid în sensuri opuse, o soluție inspirată de legendarul RX-8. Absența unui montant central simplifică accesul.

O baterie litiu-ion, cu o capacitate de 35,5 kWh, îi asigură o autonomie în ciclul mixt WLTP de 200 de kilometri sau 265 de kilometri în ciclul WLTP City.

Motorul e-Skyactiv dezvoltă 143 de cai putere și un cuplu de 265 Nm. MX-30 accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,7 secunde, iar viteza sa maximă este de 140 km/h. Este o valoare aleasă pentru a proteja autonomia mașinii electrice.

În România, înainte de aplicarea reducerii oferite prin Programul Rabla Plus, modelul are un preț de pornire de 33.490 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide