Ce riscă femeia care a vrut să-și însceneze un accident în Capitală

Autor: Promotor 29 apr. 2021 Știri auto

O imagine publicată vinerea trecută pe o rețea de socializare a stârnit valuri de furie. Fotografia arăta o femeie întinsă pe trotuar pe o stradă din Capitală, în timp ce mai multe persoane o priveau fără să intervină. Părea victimă. Dar în realitate, femeia a încercat să-și însceneze un accident. Ce riscă acum?

GALERIE FOTO

“Calea Griviței, ora 19:07, accident cu victimă, lovită pe trecere.” Așa suna descrierea care însoțea fotografia publicată pe un grup de Facebook dedicat incidentelor din trafic. În imagine, o femeie zăcea întinsă pe trotuar. La prima vedere, aceasta era victima unui accident rutier. Fusese lovită de o mașină pe trecerea de pietoni. Zeci de persoane le-au reproșat celor din jur, care apar în fotografie, că nu au făcut mai mult pentru victimă. Dezbaterile au fost aprinse, în joc intrând și cei care susțineau că aceia care intervin fără a fi specialiști pot face mai mult rău decât bine în cazul unui astfel de accident.

Cei din jur au apelat numărul de urgență 112. Nici ei nu văzuseră ce se întâmplase exact, așa că nu puteau da detalii. Aceștia au raportat însă, că femeia nu este conștientă.

Câteva ore mai târziu, imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă au arătat cu totul altceva. Nu era decât un scenariu bine pus la punct de cea care pretindea că este victima. Femeia aleargă în direcția trecerii de pietoni cu marcajul de pe asfalt parțial șters și aflată într-un viraj cu vizibilitate redusă. Când ajunge în dreptul unui autoturism marca Fiat, aceasta se oprește brusc și se întinde pe asfalt. Reacția ei a fost inexplicabilă, pentru că șoferul apucase să frâneze la timp. Cei din autoturism au coborât din mașină nedumeriți.

“Premiul Oscar pentru interpretare!” sau “Galben pentru simulare” sunt doar două dintre glumele care au curs ulterior pe Facebook.

Femeia care a încercat să-și însceneze un accident în Capitală riscă să ajungă la închisoare

Femeia care a încercat să-și însceneze accidentul în Capitală le-a spus și polițiștilor sosiți la fața locului că a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată însă, o altă realitate.

Astfel, femeia riscă să ajungă după gratii. Potrivit articolului 244 din Codul Penal, “inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.”

Femeia a sesizat autoritățile, așa că va putea fi pusă sub acuzare și din acest punct de vedere. Art. 268 din Codul Penal arată că “sesizarea penală, făcută prin denunț sau plângere, cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârșirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=vRYQWAmqiow

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide