Ce s-a întâmplat când Renault a ieşit cu Dacia în afara Europei

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto
Ce s-a întâmplat când Renault a ieşit cu Dacia în afara Europei

 


În primele 6 luni ale acestui an Dacia a stabilit un nou record de vânzări, cu o creştere de 2,7% faţă de perioada similară din 2015, astfel s-a ajuns la 297.609 de maşini. După cum era de aşteptat, Loganul este cel mai bine vândut model Renault în afara Europei, iar Sandero vine şi el tare din spate, scrie Economica.net

Conform unui raport publicat de grupul francez, şi citat de Economica.net, în Europa, Dacia a crescut cu 9,2%, iar Renault cu 15,6%. La nivel de grup, atât rezultatele comerciale ale Renault, cât şi cele ale Dacia, au stabilit noi recorduri.

Nu mai surprinde pe nimeni că Logan este cel mai bine vândut model Renault în primele 6 luni ale anului, în afara Europei, cu un număr de unităţi livrate care ajunge la 125.900. Vânzările la Sandero au crescut cu 9,8% la 188.005 de unităţi, pe când la Duster au scăzut la 164.856 de maşini. 

Automobile Dacia în România

Automobile Dacia a devenit în 2013, pentru prima dată, cea mai mare companie din România după cifra de afaceri raportată – 18,4 mld. lei. Acum Dacia se pregăteşte să-şi consolideze poziţia de lider pentru al treilea an con­secutiv, având în vedere că la nouă luni OMV Petrom SA puncta deja un declin de 16% al cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Singura companie care a trecut pragul de 19 miliarde de lei cifră de afaceri a fost OMV Petrom SA în 2012, ultimul an în care a fost cea mai mare companie din România şi când a atins un nivel de 19,5 miliarde de lei.
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide