Ce salariu va primi Luca de Meo, noul șef de la Renault?

Autor: Elena Luchian 11 feb. 2020 Știri auto
Ce salariu va primi Luca de Meo, noul șef de la Renault?

Noul șef de la Renault, Luca de Meo, va primi un salariu cu peste 50% mai mare decât cel primit de predecesorul său, Thierry Bollore, dar și decât suma primită de Carlos Ghosn, fostul șef al Alianeți Renault-Nissan, fugit de la Tokyo la Beirut.

Luca de Meo va primi un pachet salarial cotat la 5,8 milioane de euro. În primul an, va fi remunerate cu 1,3 milioane de euro, plus un bonus variabil ce se poate ridica până la 150% din salariul fix, plus 75.000 de acțiuni Renault. Acordarea bonusurilor este condiționată de performanțe.

Cel pe care îl înlocuiește la conducerea companiei primea 900.000 de euro pe an, plus un bonus variabil de 125% din salariul fix și 50.000 acțiuni scrie AutoNews Europe.

De Meo a fost numit la conducerea Renault la sfârșitul lunii trecute, iar mandatul său va începe la 1 iulie. Adjunctul său va fi Clotilde Delbros, actualul CEO interimar.

Decizia de a-l numi pe italianul în vârstă de 52 de ani la cârma companiei franceze a fost lăudată și de Nissan. “Așteptăm cu nerăbdare o colaborare strânsă cu el și cu partenerii noștri din cadrul Alianței, în eforturile noastre de a sprijini o creștere profitabilă atât pentru noi, cât și pentru ei”, a fost reacția CEO-ului nipon Makoto Uchita.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide