Inventivitate fără limite. Ce se ascundea în plafonul unei autoutilitare controlate de polițiști?

Autor: ProMotor 29 ian. 2021 Știri auto

Poliţiştii de frontieră din Borș au descoperit, ascunse în plafonul unei autoutilitare condusă de un bărbat cu dublă cetățenie română şi R. Moldova, aproximativ 3.200 de pachete de ţigări, pentru care șoferul nu deţinea documente de provenienţă.

În data de 28.01.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, judeţul Bihor, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un bărbat cu dublă cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 44 ani, la volanul unei autoutilitare.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănuntit asupra mijlocului de transport în urma căruia au descoperit ascunsă, într-un spaţiu special amenajat din placaj pe toată suprafața plafonului compartimentului marfă, cantitatea de 3.199 de pachete de ţigări, pentru care persoana în cauză nu avea documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 34.200 lei, a fost confiscată.

La începutul lunii ianuarie a fost depistat un alt trasnsport ”interesant”

Tot anul acesta, dar la Suceava, în urma controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit în compartimentul de marfă un perete dublu în care erau ascunse pachete de țigări de diferite mărci.

Cu altă ocazie, în cursul anului trecut, polițiștii de frontieră Sighetu Marmației au descoperit ascunse în podeaua dublă a unei autoutilitare un număr de 12.460 pachete țigări.

De-a lungul timpului poliţiştii de frontieră au adunat în curtea instituţiei o veritabilă colecţie de autoturisme cu pereţi falşi şi tot felul de ascunzători, în care erau transportate ţigări de contrabandă. Oamenii legii nu au oprit doar marfa, ci şi maşinile folosite de traficanţi. Prin urmare, curtea Poliţiei de Frontieră s-a transformat în parc auto. Au fost reținute sute de vehicule, de la autoturisme şi până la TIR-uri. Toate modificate în funcţie de inspiraţia contrabandiştilor,

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de frontiera



Comentarii
Inchide