Ce se întâmplă când o dronă se lovește de parbriz la 100 km/h – VIDEO

Autor: George Cristea 13 apr. 2021 Știri auto

Cercetătorii americani au fost curioși să vadă ce se întâmplă când o dronă se lovește de parbriz la 100 km/h. Experimentul a folosit o dronă DJI Mavic 2 Pro, și a avut ca scop evaluarea pagubelor care s-ar produce în cazul în care o dronă ar lovi o mașină aflată în mișcare.

Intră în Galeria FOTO

În spatele acestui experiment bizar se află o companie de asigurări din Statele Unite, State Farm, care are nevoie de informații pentru a obține permisiunea autorității aeronautice americane FAA să opereze drone deasupra șoselelor aglomerate. State Farm dorește să poată filma traficul din zonele aglomerate cu drona pentru a putea analiza mai eficient cererile de daune, dar survolarea drumurilor circulate este în general interzisă de legislația americană. Pentru a face acest lucru, o organizație trebuie să ceară aprobarea FAA, iar drona trebuie echipată cu o parașută.

Experimentul desfășurat de cercetătorii de la  Virginia Tech’s Institute for Critical Technology and Applied Science (ICTAS) a avut, așadar, ca scop dovedirea faptului că mașinile și oamenii nu vor avea de suferit în cazul unui impact cu o dronă. După cum se poate vedea din videoclipul de mai jos, drona nu pare să provoace prea multe probleme parbrizului. Unghiul la care se produce impactul face ca drona să ricoșeze peste acoperișul mașinii, fără ca parbrizul să aibă de suferit.

Ce se poate întâmpla când o dronă se lovește de parbriz: Depinde

Nu este prima încercare de a filma impactul dintre o dronă și parbrizul unei mașini. În mod ironic, o altă companie de asigurări concurentă, Farmer’s Insurance, a realizat un spot publicitar în care arată că polițele sale acoperă accidentele cu drona. În videoclipul pe care-l puteți urmări aici, o dronă de dimensiuni ceva mai mari se izbește de parbrizul unui SUV și rămâne înfipt în acesta.

Acum, State Farm încearcă să dovedească exact contrariul, și anume că nicio mașină nu ar trebui să sufere în urma unui impact cu o dronă. Situația reală depinde de mulți factori, printre care dimensiunile și masa dronei, dar și înclinarea parbrizului. E bine de știut că în cazul unei drone relativ mici, așa cum este DJI Mavic 2 Pro, un parbriz suficient de înclinat nu va avea probleme.

Dacă ești pasionat de filmare cu drona, trebuie neapărat să vezi această filmare FPV în muzeul Mercedes-Benz. Absolut spectaculoasă.

sursa: Petapixel.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide