Ce se întâmplă cu franciza Fast & Furious. Fanii producției sunt dezamăgiți

Autor: George Cristea 22 oct. 2020 Știri auto

Dacă v-ați întrebat ce se întâmplă cu franciza Fast & Furious, la cinci ani de la moartea lui Paul Walker, regizorul Justin Lin a lăsat să se înțeleagă că aceasta se va încheia în curând. Anunțul a fost făcut pe site-ul revistei americane Variety.

Intră în Galeria FOTO

Cineastul Justin Lin, care a regizat al treilea, al patrulea, al cincilea, al şaselea şi al nouălea film din serie, va reveni pentru a regiza ultimele două pelicule – a 10-a şi a 11-a – care vor închide franciza cinematografică Fast & Furious, ale cărei lungmetraje au fost prezente timp de două decenii în cinematografe.

Anunţul de marţi nu înseamnă neapărat că universul cinematografic Fast & Furious se va încheia la rândul său. Deşi intriga centrală a francizei americane, bazată pe personajul Dominic Toretto, interpretat de actorul Vin Diesel, şi familia sa, se va încheia după cel de-al 11-lea opus regizat de Justin Lin, mai multe producţii spin-off care vor avea la bază personaje din Fast & Furious se află în prezent în diverse etape de dezvoltare pe agenda de lucru a studioului Universal.

Ce se întâmplă cu franciza Fast & Furious. Anunțul surprinzător

Primul film de acest tip, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, cu Dwayne Johnson şi Jason Statham în rolurile principale, a avut premiera în 2019 şi a generat încasări de 759 de milioane de dolari la nivel mondial.

Filmul cu cele mai mari încasări din istoria francizei Fast & Furious este Furious 7, lansat în 2015, care a vândut bilete în valoare de 1,51 miliarde de dolari în cinematografele din lumea întreagă. Nici nu este de mirare, având în vedere că acesta a fost ultimul film în care a apărut Paul Walker, care a murit într-un accident de mașină în 2013 în perioada în care filmările nu se încheiaseră încă.

Cel mai recent film din seria Fast & Furious, intitulat F9, trebuia iniţial să fie lansat în prima parte a acestui an, dar producătorii de la Universal au amânat lansarea pentru 2021 din cauza pandemiei de COVID-19.

Franciza Fast & Furious a debutat în 2001 cu un film în care regretatul actor Paul Walker interpreta rolul unui poliţist sub acoperire care se infiltrează în familia de infractori a personajului jucat de Vin Diesel. După surprinzătorul succes al acelei pelicule, filmele din seria Fast & Furious au mizat pe unele dintre cele mai diverse distribuţii de la Hollywood din punct de vedere rasial şi etnic, iar franciza în sine a generat încasări totale de aproape 5,9 miliarde de dolari la nivel mondial.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide