Ce se întâmplă cu lucrările de lărgire ale şoselei Fabrica de Glucoză?

Autor: Cristian Agatie 13 aug. 2019 Știri auto
Ce se întâmplă cu lucrările de lărgire ale şoselei Fabrica de Glucoză?

Lucrările presupun lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca şi „sunt în grafic”, după cum declară cei de la Primăria Capitalei. Termenul de finalizare a proiectului este la finalul acestui an, cu toate că iniţial se dorea inaugurarea în cursul lunii septembrie.

Primarul general, Gabriela Firea, a verificat stadiul proiectului de supralărgire a şoselei Fabrica de Glucoză, precizând că lucrările au avansat în ultimele luni, potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Primăria Capitalei.

„Lucrările au avansat în ultimele luni. Până cum, 70% dintre reţelele edilitare au fost relocate şi modernizate. Este vorba despre cel mai important obiectiv de investiţii din zona de nord, care face parte dintr-o serie de de proiecte de infrastructură integrate, pe care le realizăm pentru a fluidiza traficul în Capitală pe traseul nord-sud. Este un alt proiect deblocat de actuala administraţie: deşi iniţiat în anul 2010, proiectul a stagnat mulţi ani, dar în primul an de mandat am reuşit să rezolv tot ce a împiedicat atâţia ani semnarea contractului”.

Potrivit edilului, proiectul a fost modificat şi actualizat, pentru a fi adus la zi, fiind vorba despre o zonă cu o rapidă dezvoltare imobiliară, în care funcţionează multinaţionale şi care s-a aglomerat semnificativ în ultimii ani. Lucrările pentru ridicarea zidului de sprijin al noii artere de circulaţie sunt aproape finalizate. Se lucrează în continuare la viitoarea canalizare pluvială, iar relocarea stâlpilor de electricitate este aproape finalizată, precizează PMB.

De asemenea, pe tronsonul cuprins între Calea Floreasca şi strada Barbu Văcărescu a fost finalizat zidul de sprijin, a fost realizată decopertarea pe jumătate din lungime, iar umplutura cu balast a ajuns la peste 40%. Au fost finalizate umpluturile la cotele de fundare şi drenurile aferente zidurilor de sprijin.

În ceea ce priveşte tronsonul dintre strada Barbu Văcărescu şi Şoseaua Petricani, arată Primăria, constructorul a luat decizia reproiectării, cu costuri minime de expropriere şi execuţie, a intersecţiei din zona străzii Chefalului. Au fost finalizate toate demolările, iar zidul de sprijin este ridicat în proporţie de peste 85%. Pe sensul închis circulaţiei auto au fost efectuate decopertări, săpături în vederea permiterii accesului la reţele, umpluturi la cotele de fundate şi au fost începute lucrările pentru realizarea drenurile aferente zidurilor de sprijin. Relocarea reţelelor de utilităţi publice continuă. Într-un stadiu avansat se află lucrările la reţeaua de apă şi canalizare, dar şi la reţeaua de gaze naturale.

Proiectul noii şosele, amintesc cei de la Primărie, presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide