Ce spun cei de la BMW despre noul Mercedes-Benz Clasa S? Sinceritate sau ironie?

Autor: Elena Luchian acum 2 ani Știri auto

Prezentarea oficială a noii limuzine Mercedes-Benz Clasa S a fost urmărită și de cei de la BMW. Ce le transmit acum marilor rivali?

GALERIE FOTO

Mercedes-Benz versus BMW. O rivalitate de peste 100 de ani, bazată nu pe ură, ci pe respect. Constructorul bavarez le transmite complimente rivalului său de la Stuttgart, la 24 de ore de la prezentarea noii limuzine.

BMW a publicat pe o rețea de socializare un clip în care arată limuzina care îi face concurență noului S, Seria 7, în timp ce rulează pe o șosea virajată, aflată la altitudine. Mesajul care însoțește mesajele este “Nice S” (un “S” frumos). Este o aluzie și la serpentinele pe care Seria 7 le parcurge în imagini, dar și un compliment la adresa rivalilor. Poate fi și un a-propos referitor la partea posterioară a limuzinei.

În descrierea clipului, cei de la BMW scriu: “Hey, ați făcut treabă bună, Mercedes-Benz. Și noi suntem fani ai S-ului…”

Rămâne de văzut ce replică vor da cei de la Stuttgart.

 

 

View this post on Instagram

 

Hey, nice job @MercedesBenz. We are big fans of the S too… ? #THE7 #SClass #BMW #7Series

A post shared by BMW (@bmw) on

Mercedes-Benz Clasa S versus BMW Seria 7

BMW Seria 7 are acum o grijă în plus. Mercedes promovează noua sa limuzină ca fiind cea mai inteligentă aflată, la această oră, pe piață. Actualul Seria 7, deși supus între timp unui facelift, se află pe piață încă din 2015.

Noul Clasa S este limuzina cu care Mercedes încearcă să fure clienții amatori de lux de la BMW. Mercedes a redus semnificativ numărul de butoane și comutatoare aflte la bord. Nu mai puțin de 27 dintre acestea au dispărut, rolul lor fiind preluat de display-ul tactil cu dispunere tip portret (vezi GALERIA FOTO). Constructorul premium a introdus o serie de inovații, cum ar fi airbag-urile frontale pentru pasagerii din spate. Aceștia au și posibilitatea controlului sistemului MBUX.

S-ul de la Mercedes a primit și mânere escamotabile, dar și o funcție care, cu ajutorul suspensiei E-ACTIVE BODY CONTROL, în cazul detectării unui impact lateral iminent, va ridica nivelul caroseriei cu până la 8 centimetri, pentru a-i proteja pe ocupanți.

Între timp, BMW lucrează la o nouă generație Seria 7, un rival pe măsura Clasei S, care a ridicat ștacheta foarte sus.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide