Ce spune Poliţia, ce spune tribunalul? De la RCA pleacă totul!

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Ce spune Poliţia, ce spune tribunalul? De la RCA pleacă totul!

Un bărbat amendat pentru că nu a prezentat poliţiştilor asigurarea auto, a avut câştig de cauză în instanţă după ce a contestat amenda în instanţă. Un oficial al Tribunalului Sălaj confirmă faptul că nu este o contravenţie dacă un şofer nu are asupra sa poliţa RCA.

„Se consideră că şoferul conducătorul auto nu este obligat să aibă asupra sa poliţa de asigurare. (…) Fapta conducătorului auto de a nu avea asupra sa poliţa de asigurare nu constituie contravenţie”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, pentru un site de ştiri din România.

Pe de altă parte, poliţiştii nu sunt de acceaşi părere şi susţin că şoferii sunt obligaţi să aibă asupra lor toate actele. Aceştia invocă un articol din Ordonanţa 195 din 2002, în care se prevede că atunci când poliţistul rutier solicită conducătorului auto, acesta este obligat să prezinte cartea de identitate, permisul, atunci când este cazul, certificatul de înmatriculare sau de înregistratre, documente referitoare la bunurile transportate precum şi alte documente prevăzute de lege.

Instanţa susţine că legislaţia rutieră trebuie să fie clară şi previzibilă, astfel încât şoferul să ştie ce îi este permis şi ce nu îi este permis în trafic. Tocmai de aceea, spun judecătorii, poliţa RCA nu poate fi inclusă la categoria „alte documente”.Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide