Ce faci dacă ai lovit o mașină în parcare iar celălalt șofer nu este acolo – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 16 feb. 2023 Știri auto

Evenimente precum lovirea sau zgârierea unei mașini prin parcări au loc în fiecare zi, dar ce este de făcut în acest caz, mai ales dacă proprietarul nu este prezent la fața locului?

Să presupunem că un șofer dorește să iasă din parcare și, din cauza vizibilității slabe, sau pentru că mașinile sunt la o distanță mică una față de cealaltă, acesta a lovit o altă mașină în timp ce voia să iasă din locul de parcare. Cum va trebui procedat în astfel de situații?

Vloggerul Tavi Perțea ne explică, cu ajutorul unui videoclip încărcat pe canalul său de YouTube, că există două modalități legale pe care șoferii le au la dispoziție. Dat fiind faptul că este un eveniment rutier, trebuie fie să încheiați o constatare amiabilă cu celălalt conducător auto, iar dacă nu faceți asta, trebuie să vă prezentați la o secție de poliție pentru a anunța incidentul petrecut. Potrivit legii, șoferii au la dispoziție 24 de ore pentru a alege una dintre aceste două variante.

O constatare amiabilă se va face și cu acordul din partea celuilalt conducător auto, așa că acesta va trebui să fie prezent la locul unde s-a întâmplat incidentul. Este important să nu părăsiți locația în care s-a petrecut incidentul fără să faceți câteva poze autoturismului personal, cât și celui pe care l-ați zgâriat.

Ce să faci dacă ai lovit o mașină în parcare iar celălalt șofer nu e de față?

În caz că proprietarul nu apare sau nu ne contactează, chiar dacă i-am oferit datele de contact, avem obligația legală să ne prezentăm în maximum 24 de ore la cea mai apropiată unitate de poliție rutieră pentru a anunța incidentul. În caz contrar, există posibilitatea unei sancțiuni contravenționale. Așadar, va trebui să informăm poliția, iar de acolo se va efectua o anchetă în această direcție.

Dacă veți fi informat că celălalt conducător auto s-a prezentat deja și a reclamat incidentul, procesul ar trebuie să dureze destul de puțin. În cazul în care el nu se va prezenta, veți primi o autorizație de reparație, iar celălalt conducător auto va fi contactat pentru a i se preda o copie după asigurare și toate documentele necesare în vederea recuperării prejudiciului.

VIDEO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide