Ce trebuie să faci dacă alimentezi cu un carburant necorespunzător

Autor: Autopro.promotor.ro 09 aug. 2016 Știri auto
Ce trebuie să faci dacă alimentezi cu un carburant necorespunzător

 


În acest material nu vom trata efectele alimentării maşinii cu un carburant greşit, ci încercăm să vă sugeram câteva lucruri care ar trebui făcute pentru a nu produce avarii motorului maşini.

Indiferent că eşti şofer începător sau unul cu zeci de ani de experienţă şi sute de mii de kilomtri rulaţi, pericolul alimentări cu un combustibil greşit ne pândeşte pe toţi. Motivele sunt variate, însă efectele pot lăsa “urme” adânci în portofelele noastre. Iată ce ar trebui să faci în momentul în care te-ai prins că ai alimentat cu combustibilul greşit.

  • Cel mai important lucru pe care poti să-l faci este să nu porneşti motorul…asta în cazul în care ţi-ai dat seama de eroare în timp util. În caz contrar vei afla foarte repede că ceva este în neregulă. Motorul nu va mai funcţiona normal, iar într-un final acesta se va opri
  • Dacă îţi dai seama că ai alimentat greşit înainte să porneşti motorul, împinge  maşina de la pompa după care ai următoarele două variante:
  1. Sună o firma de tractare şi duci maşina în service
  2. Îl suni pe mecanicul tău şi îl rogi să vină în benzinaria cu pricina unde veţi începe scoaterea combustibilului din rezervor
  • Dacă nu-ţi dai seama decât atunci când motorul îţi “spune” că ceva nu este în regulă există foarte mari şanse ca paguba să nu fie foarte mare, însa dacă insisti după ce motorul se opreşte poţi să fii sigur că nota de plata va fi una “grasă”. Este foarte important să te asiguri că cei de la service înlocuiesc toate filtrele existente pe traseul de alimentare cu combustibil şi că au curăţat totul “ca la carte”

Un alt lucru important este câţi litri din combustibil greşit au ajuns în rezervor. În cantităţi reduse există şanse mari să nu existe repercusiuni grave asupra motorului. Situaţia cea mai neagră este atunci când un motor diesel este alimentat cu benzină. Se poate ajunge pana la distrugerea motorului.

Pentru a evita situaţiile neplacute pricinuite de alimentarea maşinii cu un combustibil greşit este necesar să fiţi doar foarte atenţi.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide