Ce viteză a atins Speedtail, cel mai rapid McLaren de serie?

Autor: Elena Luchian 24 dec. 2019 Știri auto

McLaren Speedtail este cel mai rapid model construit vreodată de producătorul britanic. Mașina a atins 403 km/h în cadrul unor teste desfășurate în Statele Unite ale Americii. Producția a început deja, iar primii clienți își vor primi hypercar-ul începând cu luna februarie a anului viitor.

Intră în galeria foto

Dezvăluit la sfârșitul anului trecut, McLaren Speedtail face parte din gama Ultimate Series și este, până la această oră, cel mai rapid McLren din istorie. Mașina a fost testată pe pista aerodromului Centrului Spațial Kennedy din Florida. Constructorul britanic mai desfășurase teste similare la Idiada, în Spania, și la Papenburg, în Germania.

La volanul hypercar-ului, pe aerodromul american, s-a aflat pilotul de teste Kenny Brack. De 30 de ori a repetat atingerea acestei viteze cu prototipul XP2.

McLaren Speedtail este pus în mișcare de un sistem hibrid, care dezvoltă 1.050 de cai putere și un cuplu de 1.150 Nm. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde și la 300 km/h în 13 secunde.

Modelul a intrat în producție la scurt timp după finalizarea testelor. Doar 106 astfel de exemplare vor fi construite la centrul de producție din Woking, Marea Britanie. Toate acestea – anunță casa britanică – au fost deja rezervate înainte ca mașina să fie dezvăluită oficial. 1.970.000 de euro costă hypercar-ul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: McLaren



Comentarii
Inchide