Cea mai ieftină stație pentru încărcarea mașinilor electrice disponibilă la Dedeman

Autor: Cristian Gubandru 03 mart. 2022 Știri auto

Numărul în creștere de mașini electrice, odată cu livrările Dacia Spring, aduce din ce în ce mai mulți clienți pe piața de stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Prin urmare și numărul de companii care vând astfel de stații este în creștere. Chiar și la Dedeman puteți găsi o stație pentru încărcare mașini electrice.

Ce stații încărcare mașini electrice găsim la Dedeman

Cea mai ieftină stație încărcare mașini electrice la Dedeman, Gewiss GWJ3001A, are un preț de 4.192 de lei.

Stația pentru încărcare mașini electrice se alimentează la 220-230V (priza încărcare EN 62196 – tip 2) și are o putere maximă de încărcare de 4.6 kW. Curent maxim 20A.

Stația auto Gewiss GWJ3001A este echipată cu selector manual, ce permite reglarea puterii de încărcare: 100% – 60% – 30%.

Printre avantaje se numără faptul că prizele sunt iluminate și pot fi utilizate cu o singură mână, îmbunătățind experiența utilizatorului. Produsele sunt echipate cu un dispozitiv DC Leak 6mA, protejând împotriva scurgerilor de curent continuu.

Stație încărcare mașină electrică acasă

Stațiile Gewiss vândute de Dedeman pot fi montate și acasă.

Stațiile se caracterizează prin dimensiuni reduse și un design compact (435 mm lungime x 283 mm lățime x 137.5 mm înălțime), fiind perfectă pentru uz casnic, dar și privat. Stația asigură o încărcare rapidă a oricărui vehiculului electric, în conformitate cu standardele internaționale.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Gradul de protecție IP55 oferă o rezistență sporită la factorii de mediu, stația putând fi folosită atât la interiorul unui garaj, cât și la exterior, iar gradul de rezistență la impact, IK10, garantează rezistență și durabilitate.

O altă stație disponibilă la Dedeman este stația auto Gewiss GWJ3002A pentru încărcarea mașinilor electrice. Aceasta se alimentează la 220-230V (priză încărcare EN 62196 – tip 2) și are o putere maximă de încărcare de 7.4 kW. Curent maxim 32 A. Prețul este ceva mai mare, ajunge la 4.300 lei cu TVA.

Încărcare mașină electrică

În prezent, în țara noastră sunt disponibile 2.086 de stații de încărcare publice, fără restricții. Dintre acestea, 436 sunt CCS/CHAdeMO, iar 1.650 Type2. Numărul stațiilor publice de încărcare a ajuns la 1.018.

Din punct de vedere al infrastructurii de încărcare, cele mai utilizate sunt încărcătoarele de tip fast-charger CCS/CHAdeMO și cele rapide Type2.

În România există peste 12.800 de mașini electrice și mai mult de 1.000 de stații publice de încărcare. Primul model electric din istoria mărcii românești s-a vândut în 3.066 de exemplare în 2021. Jumătate dintre acestea au fost introduse în circulație în cursul lunii decembrie.

Sursa: Dedeman

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dedeman


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide