Care este cea mai modernă gară din România? FOTO

Care este cea mai modernă gară din România? FOTO

Autor: Marius Vişan acum 3 săptămâni Știri

Cea mai modernă gară din România se află în Arad. O investiţie de 300 de milioane de lei a făcut din clădirea construită în 1990 şi întregul complex cel mai modern loc de pe calea ferată românească.

Gara din Arad a fost modernizată şi extinsă în urma unei investiţii de 334 de milioane de lei cu fonduri europene. Lucrările au început în anul 2012 şi au fost finalizate patru ani mai târziu, în cadrul unui proiect de modernizare a liniei de cale ferată pe Tronsonul 1: Frontiera – Curtici – Arad – Km 614, care face parte din coridorul feroviar pan-european.

Proiectul a avut ca scop îmbunătăţirea unui tronson de 41,185 km pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h.

Din punct de vedere al complexităţii – număr de linii, număr de schimbătoare de cale, ramificaţii, instalaţii de semnalizare – staţia Arad este printre cele mai mari din estul Europei,

Din punct de vedere al complexităţii – număr de linii, număr de schimbătoare de cale, ramificaţii, instalaţii de semnalizare – staţia Arad este printre cele mai mari din estul Europei, având în exploatare o lungime desfăşurată de aproximativ 35 kilometri de linie de cale ferată şi 146 de schimbătoare de cale.

gara arad

Sursă: Mediafax


Sursa foto: Mediafax


Comentarii
Inchide