Cea mai nesigură mașină din lume. Nimeni n-are nicio șansă de supraviețuire în caz de accident

Autor: David Andrei 04 nov. 2020 Știri auto

Organizația nonguvernamentală din domeniul siguranței a stabilit cea mai nesigură mașină. Este vorba despre versiunea sud-americană a modelului Kia Picanto.

GALERIE FOTO

Zero. Este protecția oferită de Kia Picanto în versiune sud-americană. Pe piețele din America de Sud, modelul se comercializează sub denumirea de Kia Morning. Mașina tocmai a primit zero stele la testele de impact desfășurate de Latin NCAP.

Zero procente pentru protecția ocupanților adulți este punctajul care ar speria orice client. Acest lucru înseamnă că, în cazul unui accident major, cei aflați la bord ar suferi răni incompatibile cu viața. Pur și simplu, nu ar avea nicio șansă de supraviețuire.

Latin NCAP a acordat un scor de 29% pentru protecția ocupanților copii aflați la bordul vehiculului cu origini sud-coreene. În schimb, Picanto/Morning și-a trecut în cont un scor bun în ceea ce privește protecția participanților vulnerabili la trafic, așa cum sunt denumiți pietonii și bicicliștii: 51%.

Sistemele de siguranță cu care este echipată mașina au fost notate cu doar 7%.

Modelul a fost supus testului de impact frontal la o viteză de 64 km/h și la proba impactului lateral survenit la o viteză de 50 km/h.

Versiunea sud-americană a modelului Kia Picanto, total diferită față de versiunea europeană

Kia Picanto în versiune sud-americană este total diferită față de versiunea care se comercializează în Europa. În America Latină, nici măcar ABS-ul nu este inclus în echiparea standard, iar mașina este dotată cu un singur airbag, cel pentru șofer, montat în volan. Cel pentru pasagerul din dreapta este pe lista dotărilor opționale.

Picanto european a fost notat, în 2017, cu trei stele de către Euro NCAP, care supune mașinile unor probe extrem de dure.

Picanto a obținut 79% pentru protecția ocupanților adulți, 64% pentru protecția ocupanților copii și 54% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic. 25% a fost scorul trecut în contul sistemelor de asistență cu care este echipat modelul în versiune standard.

Este de așteptat ca versiunea facelift, dezvăluită vara trecută, să primească un scor mai bun.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide