Cea mai nouă mașină produsă în România primește medalia de platină la Euro NCAP – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 nov. 2023 Știri auto

Noul Ford Transit Courier, cel mai nou automobil produs de Ford la uzina din Craiova, s-a descurcat foarte bine la testele de siguranță Euro NCAP.

Noul Ford Transit Courier, care a intrat de curând în producție la uzina Ford Otosan din Craiova, a obținut medalia de platină în cadrul testelor de siguranță desfășurate de Euro NCAP pentru vehiculele utilitare. Ford Transit Courier, produs la uzina din Craiova, este primul vehicul din lume care primește acest calificativ.

Începând cu 2023, Euro NCAP a introdus noi standarde și teste de siguranță pentru vehiculele utilitare. Pe lângă testele de siguranță obișnuite, pe care deja le știm, în cadrul cărora sunt acordate stele, noile teste create pentru vehiculele comerciale pun un accent foarte puternic pe sistemele de siguranță de care acestea dispun. În funcție de performanțele rezultate în urma testelor, sunt acordate următoarele distincții: nerecomandat, bronz, argint, aur și platină.

Ford Transit Courier este prima mașină care obține platina în cadrul testelor Euro NCAP

Euro NCAP a testat noul Ford Transit Courier, care a început producția la uzina Ford Otosan de la Craiova la sfârșitul lunii octombrie. În urma testelor de siguranță conduse de Euro NCAP, noul model fabricat în România a obținut medalia de platină. Astfel, Ford Transit Courier a devenit utilitară din lume care obține acest calificativ.

Noul Ford Transit Courier a înregistrat un punctaj de 93% pentru sistemele de asistență. Este cel mai mare scor înregistrat în cadrul acestor teste destinate vehiculelor utilitare până acum.

Noile Ford Transit Courier și versiunea sa de pasageri, Tourneo Courier, au început să fie produse la Craiova la finalul lunii octombrie. Deocamdată, cele două van-uri de mici dimensiuni sunt disponibile doar cu motorizări termice, dar 2024 va marca lansarea și unei versiuni complet electrice. În România, Ford Transit Courier are un preț de plecare de 16.900 de euro.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Euro NCAP


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide