Cea mai populară mașină electrică din lume este…

Autor: David Andrei 08 oct. 2020 Știri auto

A fost desemnată cea mai populară mașină electrică din lume. Jumătate de milion de clienți au comandat-o și a înregistrat aproape 2 milioane de căutări pe Google lună de lună. Este vorba despre Tesla Model 3.

GALERIE FOTO

Tesla Model 3 este cea mai populară mașină electrică. Producătorul american a livrat peste jumătate de milion de unități din momentul intrării modelului în producția de serie. Sedanul compact devine astfel cel mai bine vândut model electric al tuturor timpurilor. Dar este și cea mai căutată mașină cu emisii zero pe Google. Nu mai puțin de 1.852.356 de persoane dau lunar căutare folosind cuvintele “Tesla Model 3”, se arată într-un studiu întocmit de Nationwide Vehicle Contracts din Anglia.

În raport au fost incluse 126 de companii constructoare de mașini electrice sau cu propulsii electrificate. Dintre modelele luate în calcul, 74 au fost electrice, iar 72 au fost hibride sau plug-in hybrid.

Pe locul 2, în urma lui Model 3, vine Nissan Leaf cu 565.689 de căutări pe durata unei luni. Podiumul este completat de Tesla Model X cu 553.999 de căutări. Pe locul 4 este tot o Tesla, Model S, cu 524.479 de persoane interesate să găsească informații despre limuzina electrică.

Urmează în clasament BMW i3, Renault Zoe, Audi e-tron, Renault Twizy, Jaguar I-Pace și Hyudai Kona Electric.

Cea mai populară hibridă din lume este…

Dintre hibride și modele plug-in hybrid, cea mai interesantă pentru utilizatorii de internet este Toyota Prius, cu 353.755 de căutări în fiecare lună. Ocupă treapta a doua și a treia a podiumului Hyundai Ioniq și Mitsubishi Outlander PHEV. Sunt urmate de BMW 330e, BMW 530e, Audi A3 e-tron, Kia Niro PHEV, Volvo XC90 Recharge T8, Porsche Cayenne PHEV și Kia Optima în versiune plug-in hybrid.

Clasamentul celor mai populare supercaruri electrice sau hibride este condus de modelul ieșit din producție fără a lăsa în urma sa un succesor, BMW i8, cu 828.154 de căutări. Este urmat de Tesla Roadster și de McLaren P1.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide