Cea mai puternică Toyota Hilux din lume are motor V8. Şi costă cât un BMW X6

Autor: Andrei Ştirbu acum 5 ani Știri

Pentru că utilitara Hilux cu numărul rotund şi, în egală măsură, impresionant 1.000.000 a fost vândută în Africa de Sud, filiala regională Toyota s-a gândit să celebreze numărul cu un unicat bine pus la punct. 

Toyota Hilux nu trebuie pus la punct, ştim: pickupul japonez pare că nu îmbătrâneşte niciodată pentru că niciodată nu a pozat în tânăr, şi nu pare uşor de zdruncinat pentru că a fost făcută să reziste. Să facă treabă şi să reziste. 

Iar acum, în contextul aniversar, un exemplar de Hilux a primit un upgrade: un V8 de 5,0 litri preluat de la un Lexus IS F şi urcat până la 455 de cai-putere, livraţi la 6.000 rpm. De la versiunea pentru Dakar, acest Hilux deosebit a primit elemente de admisie, un ECU de la Pectel Cosworth şi evacuare tubulară integral. Listei i se mai adaugă un ambreiaj dublu-disc de la AP.

Preţul final al acestui pickup Hilux unicat? 72.150 de dolari americani. În timp ce tu ne spui ce anume ţi-ai lua de banii ăştia, noi te anunţăm că deja s-au înregistrat câteva cereri de „copiere” a reţetei în Africa de Sud. 

via iol.co.zaComentarii
Inchide