Cea mai rapidă limuzină din lume este acum de vânzare – VIDEO

Autor: George Cristea 26 aug. 2020 Știri auto

Cea mai rapidă limuzină din lume este acum de vânzare în Australia. Aceasta a fost transformată dintr-un Ferrari 360 Modena și a fost scoasă la vânzare cu un preț de 400.000 de dolari australieni (circa 244.000 de euro).

Intră în Galeria FOTO

Curios sau nu, nu este primul model Ferrari transformat în limuzină. Nu este nici măcar primul model Ferrari 360 Modena transformat în limuzină, pentru că în urmă cu trei ani un exemplar aproape identic, dar galben, a fost scos fără succes la o licitație. Va avea mai mult succes proprietarul exemplarului roșu? Cine știe, până la urmă roșul este culoarea favorită a fanilor Ferrari…

Potrivit site-ului de anunțuri auto CarSales, limuzina are circa 65.000 de kilometri la bord, este motorizată de o unitate V8 de 3,6 litri care dezvoltă 400 CP. Modelul original are motorul amplasat central, dar în urma acestei operațiuni, putem considera rezultatul ca având motorul amplasat în spate. Nu putem decât spera că antifonarea este una beton, pentru că altfel ambianța la bord pentru cele 6 VIP-uri din cabină nu mi se pare foarte atrăgătoare.

Cum a fost realizată cea mai rapidă limuzină din lume?

Mașina din care provine cea mai rapidă limuzină și-a trăit tinerețea în Marea Britanie, de unde a fost adusă în Australia în 2012. Pentru a fi transformată în limuzină, mașina a fost tăiată în două, iar șasiul a fost extins cu bare de aluminiu. Caroseria a fost completată cu elemente din fibră de sticlă pentru a nu îngreuna prea mult structura. Chiar și așa, masa mașinii a crescut cu aproape 1,1 tone.

Pasagerii se pot bucura de o atmosferă cu adevărat princiară (dacă reușesc să ignore zgomotul motorului), mai ales că suspensia a fost înlocuită cu una pneumatică, în măsură să „netezească” orice denivelare din asfalt. În interior, fotoliile din piele  sunt deservite de un minibar, iar două ecrane TV se află la dispoziția pasagerilor. Accesul în limuzină se face prin cele două uși de tip fluture, amplasate în spate.

Chiar dacă mașina este listată pe site-ul de anunțuri ca având cutie manuală, cel care a realizat transformarea a declarat pentru The Drive că a înlocuit cutia manuală cu una automată provenită de la un Subaru Legacy GT. Asta ar trebui să păstreze șampania în interiorul paharelor aproape tot timpul călătoriei, nu?

Dacă te întrebi ce ai putea face cu o limuzină Ferrari, e suficient să spunem că australienii plătesc 1.000 de dolari (circa 610 euro) pe oră, iar tariful pentru o nuntă este de 5.000 de dolari australieni – circa 3.050 de euro. Zece nunți și și-a scos banii…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide