Cea mai rapidă mașină electrică a fost creată de o echipă de studenți

Autor: Ionuț Vîlciu 10 oct. 2022 Știri auto

O mașină electrică creată de o echipă de studenți din Germania a doborât recordul mondial pentru accelerație.

Vedem destul de multe proiecte interesante create de tineri studenți. În urmă cu puțin timp, v-am prezentat mașina care filtrează dioxidul de carbon în timp ce merge. Este un vehicul electric care reușește cu ajutorul a două filtre să capteze CO2 în timp ce se deplasează.

De această dată vorbim de ceva mai performant, mult mai performant. Este atât de rapid încât a stabilit un nou record pentru timpul de accelerație 0-100. Un grup de 20 de studenți de la Universitatea din Stuttgart din Germania a stabilit un nou record mondial Guinness pentru vehiculul electric cu cea mai rapidă accelerație din lume. Cum anume? Simplu, cu un prototip construit chiar de ei. Prototipul construit, proiectat și construit de Greenteam a atins 100 km/h în doar 1,461 secunde. Astfel, ei au depășind recordul anterior de 1,513 secunde, care a fost stabilit de o echipă din Elveția în 2016. Pentru a pune acest rezultat în context, este cu 0,5 secunde mai rapid decât Pininfarina Battista și cu 0,9 secunde mai rapid decât Tesla Model S Plaid. Este, de asemenea, cu aproape o secundă mai rapidă decât cele 2,4 secunde obținute de Bugatti Chiron.

Cum au reușit să creeze cea mai rapidă mașină electrică?

În primul rând, mașina este foarte ușoară. Masa totală este de 145 de kilograme. Mașina arată foarte mult ca un kart, find foarte mică. Pe lângă masa redusă are și destulă putere. Cele două motoare dezvoltă 250 de cai putere. Astfel, se obține un raport putere-greutate de 1786 de cai putere per tonă. Mai mult, datorită celor două motoare electrice, mașina are tracțiune integrală.

Se pare că mașina este capabilă forțe de accelerație de aproape 2G. Este aceeași valoare pe care o resimt astronauții atunci când reintră în atmosfera Pământului.

Videoclipul poate fi vizionat aici:

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide