Cea mai scumpă cheie de maşină din lume costă 500.000 de euro – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Știri auto

Firma Awain a anunţat lansarea liniei exclusiviste de chei personalizabile pentru vehicule de lux. Cheile sunt construite din metale preţioase, lemn, piele şi diamante într-un design exclusivist, care găzduieşte componentele tehnologice ale cheii originale.

„Pe vremea când eram jurnalist auto, am observat că majoritatea cheilor maşinilor de lux şi a supercarurilor erau destul de banale, majoritatea fiind fabicate din plastic. Nu aveau aceeaşi măiestrie ca maşinile pe care le acţionau. De aceea, am apelat la ajutorul designerului Leevi Markkula şi ceasornicarului Joakim Jokela, pentru a mă ajuta să creez o cheie cu adevărat frumosă, şi incredibil de luxoasă. După doi ani de experimente şi perfecţionare, Awain şi linia noastră exclusivă de chei s-a materializat”, a declarat directorul Awain, Jalmari Mattila.

VIDEO

Cheile sunt realizate în ediţii limitate şi fiecare cheie este semnată şi numerotată pentru a se asigura autenticitatea acesteia. Fiecare cheie este realizată individual în Finlanda de către o echipă de ceasornicari, bijutieri şi ingineri mecanici. De la detalierea iniţială până la finisare are loc un proces care durează între 100-300 de ore pe cheie.

Brand-urile de maşini care beneficiază de aceste chesi sunt: Bugatti, Bentley, Aston Martin, Maserati,  Lamborghini, McLaren, Maybach, Rolls-Royce, Porsche şi Mercedes-Benz.

Awain oferă în prezent trei modele de cheie cu caracteristici variate cu preţuri începând cu 49.000 de euro pentru linia Quantum, care include 354 diamante în valoare totală de 3.45 carate, în timp ce Serenity avansează până la 1.250 de diamante, preţul fiind de 89.000 de euro.

Cheia cea mai exclusivistă şi mai scumpă este Phantom, este o piesă unică care costă 500.000 de euro. Toate cele trei modele sunt fabricate din aur de 18 sau 24 de carate, în funcţie de preferinţa clientului.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide