Care este cel mai bine vândut BMW în țara noastră? Românii au ales

Autor: Elena Luchian 28 ian. 2021 Știri auto

Pandemia de coronavirus și-a pus amprenta asupra vânzărilor de mașini și în România. Și compania BMW a fost afectată. Dar care a fost cel mai bine vândut model BMW în țara noastră?

GALERIE FOTO

BMW și MINI au vândut 3.128 de mașini în țara noastră în 2020. 2.861 de unități și-a trecut în cont BMW anul trecut, față de cele 3.696 din 2019, înregistrând o scădere de 22,6%.

„În 2020 am revenit pe prima poziție ca importator de automobile premium în România, BMW şi MINI, am excelat la capitolul electrificare şi automobile sport şi am confirmat valoarea sistemului xDrive, devenind, pentru prima dată, cel mai de succes importator de automobile cu tracţiune integrală din România”, explică Dr. Josef Reiter, director general BMW Group România.

Cel mai popular model al brand-ului în România rămâne BMW X5. 398 de români au comandat unul. Pe locul 2 a încheiat cursa anului trecut BMW Seria 3 cu 376 unități. A venit în urma lui BMW X6 cu 341 unități.

BMW își trece în cont titlul de cel mai de succes importator de automobile cu tracțiune integrală din România. Doar Dacia e mai tare pe piața de la noi. Patru din cinci mașini BMW înmatriculate în România au fost echipate cu BMW xDrive.

106 clienți au înmatriculate un model electric i3, ducând la 8,2% cota modelelor electrificate înmatriculate anul trecut. 57,4% au fost unități diesel, în scădere față de 2019 (61,6%).

BMW Seria 7, lider în segmentul său

BMW Seria 7 a fost, în 2020, cea mai de succes limuzină de lux pe piața din România.

Divizia BMW M a înregistrat o creștere semnificativă, de 40%, anul trecut în România. 427 de clienți au ales un BMW M. Și MINI a bifat un trend ascendent cu cele 267 de unități livrate. 24 dintre acestea au fost MINI SE cu propulsie electrică.

Cei pasionați de mersul pe două roți s-au orientat către modelele BMW Motorrad. 471 de unități au fost comandate anul trecut, un record pentru această divizie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide