Cel mai ieftin Volvo XC90. Este cea mai sigură mașină de pe stradă

Autor: Marius Vișan acum 2 ani Știri auto

Timp de zeci de ani, numele Volvo este sinonim cu „Siguranță și durabilitate”. Compania a făcut o prioritate din siguranța șoferului și pasagerilor, în mașinile Volvo, încă de când a inventat centura de siguranță în 3 puncte, care, ulterior, a devenit standard pentru toate mașinile.

SUV-ul de familie Volvo XC90, lansat în anul 2002, și înlocuit cu un model din a doua generație în 2015, s-a dovedit a fi una dintre cele mai sigure mașini din toate timpurile.

Conform unor statistici efectuate în Anglia, nici un ocupant din Volvo XC90 nu a murit într-un accident în Marea Britanie. Cifrele oficiale ale accidentelor furnizate de poliție arată că nu au fost raportate decese ale șoferilor sau pasagerilor în accidente în care au fost implicate mașini Volvo XC90 de la începerea înregistrărilor, în 2004.

Actualul XC90 are un rating maxim de siguranță de cinci stele de la Euro NCAP, organizația independentă care testează protecția oferită de mașinile noi. Și când a fost evaluat modelul din prima generație, în 2003, acesta a primit tot cinci stele.

Cât costă cel mai ieftin Volvo XC90 pe autovit.ro?

Cel mai ieftin Volvo XC90 care poate fi cumpărat în România costă 3.650 de euro. A fost fabricat în anul 2004, are un rulaj de 265.000 de km, motor pe benzină, transmisie manuală 6+1 și tracțiune integrală.

Intră în Galeria Foto

Conform proprietarului, mașina mașina a fost fabricată în Suedia, este în stare foarte bună de funcționare și dispune de toate opțiunile care existau în configurator la momentul lansării modelului.

Volvo, campion la sisteme de siguranță pasivă

Compania Volvo a fost în permanență preocupată de dezvoltarea sistemelor de siguranță pasivă, iar acum folosește tehnologie modernă pentru a ajuta la evitarea producerii accidentelor. A fost printre primii producători autu care au inclus în standard frânarea automată de urgență pe toate noile sale mașini. Obiectiv celor de la Volvo este ca nimeni nu fie ucis sau rănit grav într-un nou Volvo.

Volvo a fost prima companie care a introdus sistemul de protecție împotriva impactului lateral (SIPS) în mașinile lor și au fost, de asemenea, principalul producător de mașini care a echipat mașinile cu airbaguri laterale. În 2017, SUV-ul Volvo XC90 a primit titlul de „Cea mai sigură mașină din lume” de către organizația americană IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).

Sursă: automotiveworld.com, autovit.roMarius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide