Cel mai îndrăgit SUV Mazda ar putea primi o nouă generație. Când va fi lansat noul CX-5?

Autor: Ionuț Vîlciu 13 feb. 2024 Știri auto
Cel mai îndrăgit SUV Mazda ar putea primi o nouă generație. Când va fi lansat noul CX-5?

Actuala Mazda CX-5 ar putea fi înlocuită cu o nouă generație, fiind unul dintre cele mai vechi modele din gama producătorului japonez. Când ar putea fi lansată noua generație a SUV-ului nipon?

SUV-ul CX-5 se numără printre cele mai „bătrâne” modele din gama actuală a producătorului japonez. Prima generația a fost lansată în 2012, iar cea de-a doua generația a fost prezentată în 2017, fiind construită pe aceeași arhitectură precum predecesorul său. Dacă luăm în calcul că platforma este pe piață de peste un deceniu, cel mai îndrăgit SUV de la Mazda are nevoie de o actualizare care să nu fie doar un facelift.

Potrivit Autoevolution, Mazda deja dezvoltă un înlocuitor pentru actuala generația CX-5. Vinesh Bhind, director al Mazda Australia, a confirmat deja faptul că nouă generație se află în prezent în faza de dezvoltare, dar nu a oferit alte detalii legate noul model. Cu toate aceste, există surse care spun că viitoarea generație ar putea purta numele de CX-40, pentru a se integra mai bine în gama actuală de modele.

Când ar putea fi lansată noua generație a SUV-ului compact Mazda?

Se pare că noua generație ar putea fi lansată în decursul anului viitor, astfel că 2025 ar putea marca lansarea noii generații a popularului SUV. Deocamdată, în România clienții pot cumpăra Mazda CX-5 facelift, model care este disponibil cu două motorizări pe benzină și una pe motorină.

Motorizarea de bază este reprezentată de un 2.0 litri ce dezvoltă 165 CP, care este conectat la o transmisie manuală cu 6 rapoarte și tracțiune pe puntea față. De asemenea, motorul beneficiază și de tehnologie mild-hybrid.

Cel mai puternic motor disponibil în România este cel de 2,5 litri, pe benzină, ce produce 194 CP. Și această motorizare folosește acum tehnologia mild-hybrid, pentru un plus de eficiență. Nu în ultimul rând, doritorii de diesel încă au la dispoziție motorul de 2,2 litri, care este oferit în două trepte de putere: 150 și 184 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide