Cel mai rapid Audi TT RS din lume este condus de un bătrânel de 78 de ani

Autor: George Cristea 18 nov. 2020 Știri auto

Cel mai rapid Audi TT RS din lume este condus de un bătrânel de 78 de ani. Nu până la piață, ci pe circuitele de viteză. Acesta nu este mulțimit însă de performanțele mașinii și vrea mai mult.

Intră în Galeria FOTO

Legenda bunicuței care conduce mașinile doar până la piață și în rest le ține în garaj pare întrucâtva adevărată. Cel puțin dacă ne gândim la britanicul cunoscut pe numele său mic de Arthur. Acesta este un bătrânel blajin de 78 de ani care conduce cel mai rapid Audi TT RS din lume. Așa că dacă ajungi vreodată mașina lui, să știi că e adevărat, astfel de oameni chiar există.

Asta nu înseamnă că și fac ceea ce te-ai aștepta să facă la vârsta lor. Arthur, spre exemplu, și-a tunat mașina, care dezvoltă acum peste 1.100 de cai-putere. La nevoie, turbina poate crea o presiune de 4 bar – de trei ori mai mare decât cea asigurată de turbina montată de producător. Această configurație a fost testată de Arthur pe aerodromul din Dunsfold (Marea Britanie), unde a stabilit recordul pentru sprintul de la 100 km/h la 200 km/h: 3,2 secunde. Pentru cei care întreabă, recordul anterior era de 3,3 secunde.

Cel mai rapid Audi TT RS din lume aparține unui bătrânel de 78 de ani

Te-ai aștepta ca la 78 de ani să fii mulțumit de rezultat și să te gândești cu drag la nepoți, dar Arthur este un caz fără speranță. Britanicul s-a declarat nemulțumit de performanță, iar acum dorește să facă un upgrade care să urce puterea mașinii cu cel puțin 200 CP. Modificările viitoare i-ar permite să coboare timpul obținut sub trei secunde – o performanță remarcabilă.

Un alt Audi TT RS, dar cu o putere de „numai” 800 CP, a reușit recent să sprinteze de la 100 km/h la 200 km/h în 4,33 secunde. Modelul de serie are o putere a motorului mult mai modestă, de 400 CP. Accelerația de la 0 al 100 km/h specificată de producător durează 3,7 secunde.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide