Cel mai rapid VW Golf din lume. Monstrul de sub capotă are 1013 CP [VIDEO]

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

În următoarele materiale video aveţi ocazia să vedeţi cel mai rapid Volkswagen Golf din lume. Este vorba despre un model din a doua generaţie a hatchback-ului german, care la prima vedere arată ca orice altă maşină. Poate doar cuşca de protecţie trădează monstrul care se ascunde sub capotă.

Modelul german este echipat cu un motor de 1,8 litri turbo, care transmite puterea la toate cele patru roţi. Până acum nu pare nimic interesant, dar o să intrăm în detalii. Propulsorul de 1,8 litri cu 16 supape este ajutat de un turbocompresor Garret GTX 4202R, care lucrează la o presiune uriaşă, de 4,2 bari. Puterea motorului ajunge la valoarea de 1013 CP atunci când este alimentat cu bio-combustibil E85 şi este transmisă celor patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale.

Performanţele sunt de-a dreptul uimitoare. În timp ce concura într-o competiţie de drag, protagonistul nostru a devenit cel mai rapid Golf din lume, chiar dacă turbocompresorul lucra doar la 3,8 bari, puterea scăzând până în dreptul valorii de 920 CP. 0-100 km/h în 2,3 secunde, 0-200 km/h în 6 secunde şi 0-250 km/h în 8,27 secunde sunt performanţe care pot îngrijora foarte uşor chiar şi un supercar cu pretenţii.Comentarii
Inchide