Cel mai scump Mustang din lume este cel din filmul Bullit. Cât a plătit cumpărătorul?

Autor: Elena Luchian acum 1 an Știri

Cel mai scump Mustang din lume este cel din filmul Bullit. Mașina condusă de Steve McQueen în pelicula din 1968 s-a vândut la licitație pentru suma de 3,4 milioane de dolari. Cu taxe, valoarea fastback-ului ajunge la 3,74 milioane de dolari.

GALERIE FOTO

Cel mai scump Mustang de până acum era un Shelby GT500 Super Snake, construit în 1967. Mașina fusese cumpărată anul trecut de un cumpărător misterios pentru 2,2 milioane de dolari.

Mașina, care nu a fost niciodată restaurată, poartă culoarea Highland Green, dar și urme de rugină și mai multe zgârieturi, realizate intenționat pe parcursul filmărilor, pentru ca aceasta să pară autentică în ceea ce industria cinematografică apreciază ca fiind prima scenă modernă de urmărire cu mașini. Timp de 10 minute, locotenentul Frank Bullit, interpretat de Steve McQueen, la volanul acestui Mustang, urmărește un Dodge Charger, pe srăzile din San Francisco.

Modelul vândut la licitația organizată de casa Mecum Auctions, unul dintre cele două folosite în film, este propulsat de un motor V8 de 6,4 litri, care dezvoltă 325 de cai putere. Unitatea este cuplată la o transmisie manuală cu patru rapoarte.

Trei tuburi metalice au fost sudate sub pragurile laterale, pentru a susține camerele de luat vederi, asigurând celor care urmăresc imaginile senzația că sunt implicați direct în acțiune.

După filmări, mașina a ajuns în garajul unui angajat al companiei Warner Bros.Comentarii
Inchide