Cel mai scump număr de înmatriculare din lume: a fost cumpărat cu peste 13 milioane de euro

Autor: Bogdan Bârliga 17 apr. 2023 Știri auto

La o licitație desfășurată săptămâna trecută în Emiratele Arabe Unite un număr de înmatriculare a fost cumpărat cu o sumă record: 13,7 milioane de euro. Plăcuța de înmatriculare cu numărul „P 7” va fi folosită de noul proprietar în Dubai.

Cu siguranță această achiziție va fi consemnată Guinness World Records și doboară recordul din anul 2008 când un alt număr de înmatriculare a fost cumpărat la Abu Dhabi cu aproximativ 12,7 milioane de euro.

Partea bună în acest caz ar fi că banii obținuți în urma acestei licitații vor fi folosiți în scopuri caritabile și proprietarul noului număr poate susține că a plătit atât de mult cu un scop nobil.

Cel mai scump număr de înmatriculare din lume

În cadrul unei licitații desfășurate săptămâna trecută la Dubai compania Emirates Auction LLC a scos la vânzare numărul de înmatriculare „P 7”. Conform informațiilor publicate de Bloomberg s-a licitat intens pentru această plăcuță de înmatriculare și suma de achiziție a stabilit un nou record în domeniu. Câștigătorul licitației a plătit 55 de milioane de dirhams (aproximativ 13,7 milioane de euro) pentru a deveni proprietarul numărul de înmatriculare „P 7”. Organizatorii licitației nu au oferit și numele persoanei declarate câștigătoare, dar au precizat că suma va fi virată fundației „1 Billion Meals Endowment”.

Acest nou preț plătit pentru un număr de înmatriculare detronează recordul din anul 2008 când omul de afaceri Saeed Abdul Ghaffar Khouri a plătit aproximativ 12,7 milioane de euro în Abu Dhabi pentru numărul de înmatriculare cu cifra „1”. Pe de altă parte numărul de înmatriculare cu litere „R” vândut recent la Hong Kong poate fi considerat chiar ieftin: a fost cumpărat cu aproximativ 2,8 milioane de euro.

În Marea Britanie plăcuţa de înmatriculare „F1” a fost achiziționată cu circa 500.000 euro în anul 2008 de proprietarul  Kahn Design și pare să o prețuiască foarte mult: Afzal Kahn a primit o ofertă de 10,5 milioane de euro pentru acest număr, dar a refuzat să o vândă.

În Australia numărul de înmatriculare „1” a fost scos la licitație în anul 1984 și a fost cumpărat la acel moment cu suma de 165.000 de dolari australieni (aproximativ 99.643 de euro). Între timp valoarea acestui număr de înmatriculare cu indicativul statului Victoria a fost estimată la aproximativ 1,58 milioane de euro.

Iată un clip video cu momentul în care a fost scos la licitație numărul „P 7”:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube / Emiratesauction


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide