Cel mai spectaculos camion de pompieri din lume are motoare Volvo și BMW. GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 02 iul. 2020 Știri auto

Rosenbauer Concept Fire Truck este cel mai spectaculos camion de pompier din lume și primul cu sistem de propulsie electric. Vehiculul se află încă în stadiul de concept, dar intrarea sa în producție este doar o chestiune de timp.

GALERIE FOTO

Autospeciala este produsă de Rosenbauer, unul dintre cei mai mari producători de camioane pentru stingerea incendiilor din lume. aceasta este pusă în mișcare de un sistem de propulsie electric, care integrează un motor electric construit de Volvo Penta și un motor diesel produs de BMW, care acționează ca un range extender, notează site-ul cargo-bus.ro.

În urmă cu cinci ani, atunci când a fost proiectat, camionul a fost prezentat cu denumirea Rosenbauer Concept Fire Truck. Ulterior, acesta a devenit conceptul Rosenbauer Revolutionary Technology.

Camionul de pompieri, pe ultima sută de metri înainte de a deveni vehicul de serie

Conceptul a intrat într-o fază avansată a testărilor la aeroportul din Wels, Austria, și la poligonul de test de la centrul Magna Powertrain Engineering. Toți parametrii camionului sunt verificați cu rigurozitate. Vehiculul este testat pe circuite improvizate cu diverse suprafețe de rulare: pante și rampe cu macadam, drumuri cu înclinări de până la 60%, suprafețe cu asfalt sau noroi. Toate aceste examene pe care trebuie să le treacă simulează eventuale situații reale în care vehiculul ar putea fi implicat pe durata serviciului său.

Camionul de pompieri are motoare de Volvo și de BMW. Autospeciala are două motoare electrice de 350 kW, câte unul pe fiecare dintre cele două punți. Energia este stocată în două baterii cu capacitate de 100 kWh. Atunci când bateriile nu mai pot furniza energie, sistemul de propulsie face automat tranziția la propulsia convențională, asigurată de motorul diesel de origine BMW.

O suspensie hidropneumatică îl face confortabil și manevrabil. Garda sa la sol poate fi reglată 175, 250 sau 350 de milimetri în funcție de necesități.

Rosenbauer Revolutionary Technology asigură intervenții în zonele afectate de incendiu folosind un rezervor de apă de 2.000 de litri. Acesta este echipat și cu un rezervor cu spumă ignifugă de 200 de litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide