Cele mai bune anvelope de iarnă cu dimensiunea 205/55 R16 în 2021

Autor: Cristian Agatie 13 oct. 2021 Știri auto

Mulți șoferi cumpără în această perioadă anvelopele de iarnă pe care le vor folosi în următoarele șase luni. Iată care sunt cele mai bune anvelope de iarnă cu dimensiunea 205/55 R16 în 2021, folosită de mașinile de clasă medie mai vechi, dar și de multe compacte recente.

Intră în Galeria FOTO

După ce am văzut într-un articol anterior care sunt cele mai bune anvelope de anul acesta după distanța de frânare pe zăpadă, colegii de la Auto Bild Germania au finalizat runda decisivă a megatestului de pneuri de iarnă. Doar cele mai bune 20 de anvelope au primit bilet de intrare, fiind în schimb torturate în numeroase probe desfășurate pe carosabil uscat și umed, dar și pe zăpada și gheața de la Cercul Polar.

Pentru testul din acest an, dimensiunea aleasă a anvelopelor este 205/55 R16, o dimensiune extrem de populară. Astfel de anvelope sunt în dotarea standard a celor mai noi modele compacte, de la Volkswagen Golf la Opel Astra, dar și a multor modele de clasă medie de acum 5-10 ani. Runda finală a testului a inclus nu mai puțin de 13 probe, inclusiv acvaplanare, manevrabilitate și durabilitate.

Cele mai bune anvelope de iarnă cu dimensiunea 205/55 R16 în 2021: Cum arată clasamentul?

Desigur, clasamentul s-a schimbat puțin, având în vedere că la calcularea scorului final au fost luate în calcul criterii noi. Acestea sunt atât criterii obiective (măsurabile) cât și subiective (care țin de percepția examinatorilor, așa cum este confortul la rulare). Iată cum arată clasamentul celor mai bune anvelope de iarnă cu dimensiunea 205/55 R16 în 2021.

Locul 1: Continental WinterContact TS 870
Puncte forte: Caracteristici convingătoare de rulare în toate condițiile meteo, distanțe scurte de frânare, comportament direcțional precis, rezerve bune la acvaplanare, durabilitate ridicată.

Locul 2: Michelin Alpin 6
Puncte forte: Anvelope de iarbă premium cu potențial de performanță echilibrat, proprietăți bune pentru sezonul rece, manevrabilitate sigură și durabilitate mare. Puncte slabe: Ușoare tendințe de subvirare pe carosabil ud.

Locul 3: Kleber Krisalp HP3
Puncte forte: Anvelope de iarnă accesibile cu performanțe bune pe timp de iarnă, manevrabilitate dinamică pe zăpadă, rezistență la acvaplanare, confort plăcut. Puncte slabe: Ușoare tendințe de subvirare pe carosabil ud.

Locul 3: Vredestein Wintrac
Puncte forte: Calități convingătoare de all-rounder, caracteristici dinamice pe carosabil ud și uscat, precizie a direcționării rezistență la rulare redusă. Puncte slabe: Durabilitate limitată.

Locul 5: Bridgestone Blizzak LM 005
Puncte forte: Regele iernii, cu cele mai bune performanțe pe zăpadă, rezerve bune de siguranță la acvaplanare, distanțe mici de frânare pe carosabil ud, silențios. Puncte slabe: Durabilitate sub medie.

Pe locurile următoare s-a clasat, în ordine: Goodyear UltraGrip 9+, Dunlop WinterSport 5, Semperit Speed-Grip 3, Firestone Winterhawk 4, BF-Goodrich G-Force Winter 2, Uniroyal MS Plus 77, Falken Eurowinter HS01, Yokohama BluEarth-Winter V906, Barum Polaris 5, Fulda Kristall Control HP2, Sava Eskimo HP2, Nokian Snowproof, Nexen Winguard Snow G3 și Laufenn i-Fit+.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide