Cele mai bune hatchback-uri de familie în 2018

Autor: Marius Vișan 03 iul. 2018 Știri auto

Hatchback-ul tradiţional pierde teren în faţa SUV-ului, aşa că acesta are una dintre cele mai grele misiuni. Trebuie să fie fiabil, spaţios, uşor de parcat, să consume puţin, să fie ieftin, sa fie construit din materiale de calitate şi să ofere un grad mare de siguranţă. Pe lângă acestea, fiindcă ne aflăm în 2018, cele mai bune hatchback-uri trebuie să răspundă unor cerinţe şi mai ridicate, dacă se poate să aibă şi configuraţii hibride şi electrice. Acestea fiind spuse, ne-am uitat la toate hatchback-urile disponibile anul acesta şi am făcut un top. 

1. Volkswagen Golf – 20.493 euro

Hatchback-ul de familie la care toţi aspiră rămâne Volkswagen Golf. Deşi este uşor mai scump decât mulţi alţi competitori din listă, face suficiente lucruri pentru a-şi justifica preţul ridicat. Golf este disponibil în diferite stiluri de caroserie, şi în numeroase modele, inclusiv GTI, sau o versiune cu tracţiune integrală, sau chiar full electric. Această maşină rămâne „o maşină pentru oameni” aşa cum a fost proiectată încă de la început.

2. Seat Leon – 15.658 euro

Formidabilul Volkswagen Golf are un rival pe măsură – Seat Leon. Acesta din urmă arată superb cu stilul său unghiular. Este disponibil într-o serie de caroserii şi motoare, inclusiv Cupra 300 şi R. În cele din urmă, acesta este pierdut primul loc, deoarece interiorul se simte mai ieftin decât la Golf, dar asta înseamnă şi un preţ mai mic. 

3. Ford Focus – 15.250 euro 

Ţinuta de drum excelentă fac din Focus o alegere excelentă pentru cei care se uită şi la altceva în afară de cifre atunci când îşi caută o maşină nouă. La interior plasticele arată cât se poate de bine, cu porţiuni perfectibile pe ici-colo, mai ales pe portiere. Vizual, nu ai ce să-i reproşezi. Scaunele sunt confortabile şi oferă un nivel de susţinere laterală cât se poate de normal. În spate, bancheta poate găzdui trei persoane, însă spaţiul pentru genunchi şi cap e doar decent. La acest capitol, Golful stă ceva mai bine.  

4. Honda Civic – 17.500 euro

Cele zece modele Honda Civic arată că maşina a trecut printr-o multitudine de schimbări. Această nouă generaţie este mult mai bună decât predecesorii săi, iar noile motoare pe benzină sunt impresionante. Honda Civic este un hatchback cu accente cu design sportiv care oferă un portbagaj mare şi spaţiu interior suficient pentru o familie. 

5. Opel Astra – 15.010 euro

Astra este o maşină agilă, plăcută la condus, cu un interior rafinat şi primitor, mult mai spaţios în spate, cu tehnologii de ultimă oră preluate direct din zona premium, fără ca preţul să sară prea mult în sus. Are şi minusuri, în special când vine vorba de punerea designului mai presus de utilitate (plasticul lucios de care am vorbit), sau de suspensiile cu comportament diferit între diesel şi benzină. De asemenea, o maşină echipată cu scaune cu ventilaţie şi masaj şi faruri LED devine cam scumpă, apropiindu-se de gama premium. 

6. Mazda 3 – 15.290 euro

A treia generaţie Mazda 3 arată mai modern în comparaţie cu rivalii mai tineri. Modelul oferă un mix de putere, siguranţă şi prestanţă pe care îl cauţi în aglomeraţia din 2018. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide