Cele mai ieftine SUV-uri mici cu cutie de viteze automată

Autor: Marius Vișan 03 aug. 2021 Știri auto

Șoferii români au prins gustul mașinilor cu cutie de viteze automată, iar printre cele mai căutate modele sunt SUV-urile de mici dimensiuni care au acest tip de transmisie.

Mașinile moderne pot veni în multe configurații. De la opțiunile pentru puntea care pune în mișcare mașina (față / spate sau tracțiunea integrală), până la motor benzină + GPL, diesel, electric sau hibrid, posibilitățile sunt numeroase atunci când vreți să cumpărați un autovehicul.

O altă decizie cheie pe care trebuie să o luați înainte de momentul achiziției este ce tip de transmisie doriți. Mașinile sunt disponibile cu două tipuri diferite de transmisie: automată sau manuală.

Cu o transmisie manuală șoferul este responsabil pentru schimbarea vitezelor, în timp ce într-un autovehicul cu transmisie automată, mașina alege singură treapta în care să circule.

În timp ce șoferul joacă un rol activ în funcționarea unui vehicul cu transmisie manuală, cu o transmisie automată, șoferul selectează pur și simplu D pe schimbător iar mașină face toată treaba. Folosind presiunea fluidului, vehiculul selectează automat schimbările de trepte.

Avantajele transmisei automate ar fi că mașina este mai ușor de folosit, iar valoarea de revânzare este mai mare. Mașinile cu transmisie automată sunt excelente în traficul bară la bară și sunt foarte potrivite pentru șoferii începători. Cutia automată îți permite să ții ambele mâini pe volan pentru un control mai bun. Totodată aceasta face ca experiența șoferului în spatele volanului să fie mai confortabilă.

Dezavantajele transmisei automate ar fi că au un preț de achiziție mai mare, iar costuri de reparații sunt și el mai mari.

Acestea sunt cele mai ieftine SUV-uri mici / crossovere cu cutie de viteze automată

Am ales câteva mașini noi disponibile în acest moment pe piața din România. Unele dintre prețurile afișate beneficiază de programul Rabla.

1.Hyundai KONA – 16.623 de euro, preț prin Rabla

Top 10 cele mai ieftine SUV-uri mici de vânzare în România Hyundai Kona facelift 2

Kia Stonic – 14.976 – preț prin Rabla

Dacia Sandero STEPWAY – 13.650 de euro

Dacia Sandero Stepway de la 0 la 100 kmh (1)

Suzuki Ignis – 12.760 de euro, preț prin Rabla

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide