Cele mai scumpe ștergătoare disponibile pe eMag. Pentru ce mașină sunt făcute

Autor: Ionuț Vîlciu 26 mai 2023 Știri auto

Cele mai scumpe ștergătoare de pe eMag ajung să coste mai mult decât revizia pentru unele mașini. Care este prețul cerut pentru un set?

Una dintre cele mai comune consumabile este reprezentată de ștergătoarele de parbriz, piese care, de multe ori, pot fi cumpărate din mai toate magazinele de piese auto sau chiar benzinării, dacă avem norocul să fie pe dimensiuni și să corespundă sistemul de prindere cu cel al mașinii.

Banalele lame de ștergător sunt o componentă importantă, care ar trebui să funcționeze cât mai bine, pentru a curăța apa de pe parbriz și eventualele urme de mizerie care ajung acolo.

De multe ori, un set nu va costa mai mult de 100 de lei, dar există și cazuri în care prețurile unor componente ne oferă surprize, cel mai scump set de ștergătoare de pe eMag cu siguranță ne-a surprins.

Cât costă cele mai scumpe ștergătoare de parbriz?

La o scurtă căutare pe eMag, am descoperit că cel mai scump set de ștergătoare pe care îl poți achiziționa de pe site costă nu mai puțin de 1.018,75 de lei. Ținând cont că un set oarecare de ștergătoare de parbriz va costa aproximativ 100 de lei, de ce acest costă peste 1.000 de lei?

Sunt ștergătoare originale Mercedes-Benz, compatibile cu generație precedentă de Clasa S, anume cea cu codificare W222. Aceste ștergătoare nu au doar scopul de a îndepărta apa de pe parbriz, dar are și mai multe orificii fine prin care trece lichidul pentru spălarea parbrizului. Astfel, lamela devine și o duză prin care lichidul de curățare pentru parbriz iese, oferind o trecere fără a împrăștia lichid pe toată mașina, ci doar pe zonă unde va acționa ștergătorul.

Acest sistem, numit de către Mercedes-Benz Magic Vision Control, este prezent pe mai multe modele ale producătorului german de automobile. Este un sistem care nu va împroșca lichid pe tot parbrizul sau orice alte zone alăturate, ci va furniza soluția de spălare doar în zona acționării ștergătoarelor.

Mai jos puteți urmări un videoclip care arată modul în care acest sistem funcționează:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: eMag / elements.envato.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide