Cele mai vulnerabile locuri din mașină unde apare prima dată rugina

Autor: Marius Vișan 18 feb. 2021 Știri auto

Rugina este inamicul natural pentru orice mașină. În ciuda aliajelor avansate dezvoltate de chimiști și ingineri, structura chimică instabilă a fierului face ca acesta să cedeze la rugină atunci când se află într-un mediu natural.

O pata maro pe aripă sau un mic balon în vopseaua de la baza unei uși, sunt semne că ”viermele” fierului a lucrat din greu: așa apare rugina. Pentru a împiedica răspândirea ruginii ar fi bine ca mașina să fie inspectată periodic. În această situație ar fi bine să știți unde să vă uitați.

Așadar, care sunt locuri din mașină unde apare prima dată rugina?

Rugina este un proces chimic al metalului în contact cu oxigenul. Procesul de oxidare al metalului caroseriei apare după ce straturile protectoare au fost îndepărtate. Netratarea unui punct de rugină are ca rezultat mărirea zonei afectate până la distrugerea completă a elementului de caroserie afectat.

Aripile față și spate

Cea mai vulnerabilă zonă care favorizează apariția ruginii este deasupra roților din față și din spate. Anvelopele aruncă apă și pietriș care deteriorează stratul protector al tablei (vopseaua și lacul), ajungând la fier. Rugină apare treptat. De la câteva puncte mici, care abia se văd, la pete care devin din ce în ce mai mari. Remedierea ar trebui făcută încă din primele faze ale apariției.

Praguri

Un alt loc unde apare rugină la o mașină este reprezentat de pragurile laterale. În această zona rugină își face apariția întrucât pragurile pot avea găuri de la sudurile din fabrică, pe unde poate pătrunde apă.

Mânerele ușilor

Ținând cont de faptul că mânerele ușilor au multe orificii și există frecare între piese, și aici poate să apară rugină.

Alte locuri în care apare prima dată rugină ar putea fi sub covorașul portbagajului, sau în locuri predispuse la scurgeri și umiditate, cum ar fi zonele din jurul parbrizului sau ale geamului din spate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide