Un celebru lanț de magazine face livrări cu ajutorul unor camioane autonome

Autor: Elena Luchian 18 dec. 2020 Știri auto

Un hypermarket celebru va face livrări cu ajutorul unor camioane autonome, fără un șofer la bord. Testele au început deja. Lanțul de magazine va pune în aplicare această soluție începând cu prima parte a anului viitor.

GALERIE FOTO

Lanțul de magazine Walmart colaborează, de mai bine de un an, cu startup-ul Gatik pentru a efectua livrări autonome. Acțiunea face parte dintr-un proiect pilot, care va dura 18 luni. De anul viitor însă, cele două companii vor renunța la prezența șoferului la bordul camioanelor.

Compania Gatik, cu sediul la Palo Alto, în California, și la Toronto, în Canada, a echipat camioanele cu o serie de senzori și cu un soft care le permit acestora să se deplaseze fără intervenție umană.

Camioanele autonome au intrat deja în serviciu. Acestea operează, în prezent, pe o rută prestabilită de 2 mile (3,2 kilometri), între un depozit și un magazin din Arkansas.

Până la această oră, vehiculele au parcurs în total o distanță de 70.000 de mile (112.654 de kilometri) rulând complet autonom. În tot acest timp, un șofer, numit “șofer de siguranță”, s-a aflat la bord. Acesta trebuie să fie atent la trafic și să intervină în cazul în care sistemul îi cere să preia controlul. Acest lucru se va schimba însă, de anul viitor.

Hypermarket cu livrări complet autonome în viitor

Cele două companii, Walmart și Gatik, intenționează să extindă serviciul autonom, implementând acest tip de livrare pe o nouă rută, în statul american Louisiana. Acest nou traseu va avea nu mai puțin de 20 de mile (32,2 kilometri). Camioanele care se conduc singure vor prelua marfa de la Walmart Supercenter pentru a o transporta către o locație de unde clienții își pot primi comenzile.

Walmart colaborează și cu alți giganți ai tehnologiei, cum ar fi Waymo sau Baidu. Obiectivul companiei este să obțină, în cel mai scurt timp, o flotă complet autonomă, economisind astfel timp, dar și resurse umane și financiare.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide