Cercetătorii de la Harvard au creat o baterie pentru mașini electrice ce se poate încărca în doar 10 minute

Autor: Ionuț Vîlciu 18 ian. 2024 Știri auto
Cercetătorii de la Harvard au creat o baterie pentru mașini electrice ce se poate încărca în doar 10 minute

O echipă de cercetători de la Harvard a dezvoltat o baterie de tip solid state ce se poate încărca complet în doar 10 minute și poate rezista la mii de cicluri de încărcare/descărcare.

Un grup de cercetători de la Universitatea Harvard a creat o nouă baterie în stare solidă ce se poate încărca de la 0 la 100% în doar 10 minute. Aceste noi baterii în stare solidă reprezintă următorul pas în industria mașinilor electrice. Această tehnologie oferă mai multă autonomie, timpi mai mici de încărcare, dar și o degradare în timp mai mică a bateriei, astfel că va oferi pentru mai mult timp capacitatea optimă de încărcare.

O astfel de baterie de tip solid state a fost creată de un grup de cercetători din cadrul Universității Harvard. Echipa ce a lucrat la proiectul de dezvoltare a bateriei este formată din studenți ai Universității, oameni ce studiază la Școala de Inginerie și Științe Aplicate din cadrul Universității Harvard.

Bateria în stare solidă, viitorul mașinilor electrice

Bateria creată de studenți rezistă până la 6.000 de cicluri de încărcare și se poate încărca de la 0 la 100% în doar 10 minute. De asemenea, se spune că își menține 80% din capacitatea inițială după ce este supusă la cele 6.000 de cicluri de încărcare.

Potrivit Electrek, bateria utilizează un anod metalic de litiu spre deosebire de un anod de grafit. Se spune că acești noi anozi au o capacitate de 10 ori mai mare decât anozii comerciali de grafit și folosesc particule de siliciu de dimensiunea micronului pentru a opri formarea dendritelor pe anod. Aceste dendrite sunt mici proeminențe de metal care se pot construi pe suprafața unui anod și pot crea o suprafață neuniformă.

Biroul de Dezvoltare Tehnologică de la Harvard a licențiat deja tehnologia către compania americană Adden Energy, companie fondată de 4 absolvenți ai Universității Harvard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide