CES 2020: Vision S – Cum arată mașina construită de Sony?

Autor: Elena Luchian 07 ian. 2020 Știri auto

Vision S este mașina construită de Sony și dezvăluită la Consumers Electronics Show. Este vorba despre un vehicul electric cu funcții avansate de rulare autonomă.

Intră în galeria foto

Sony Vision S integrează tehnologia produsă de companie. Aceasta include nu mai puțin de 33 de senzori, dar și radare amplasate pe caroserie, care permit detectarea și recunoașterea pietonilor și a obiectelor aflate în afara vehiculului.

Și la bord se regăsesc senzori care detectează prezența persoanelor și a obiectelor. Ecrane de mari dimensiuni redau informațiile relevante referitoare la rulare și controlează funcții disponibile la bord. Apar ecrane și pe spatele tetierelor scaunelor din față, pentru ca pasagerii să poată dispune de propriul lor sistem multimedia.

Display-uri dedicate afișează, în timp real, imaginile captate de camerele amplasate pe aripi, care preiau rolul oglinzilor retrovizoare convenționale, așa cum se întâmplă la Honda e sau la Audi E-Tron.

Mașina este echipată cu sistem “360 Reality Audio”, care include difuzoare integrate în scaune.

La baza modelului se află o nouă platformă dedicată mașinilor electrice. Un motor electric de 200 kW face mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,8 secune și să atingă o viteză maximă de 239 km/h.

Conceptul a fost dezvoltat în parteneriat cu giganți din domeniul tehnologiei, cum ar Bosch, Continental, NVIDIA și Qualcomm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide