China are cea mai mare reţea de cale ferată de mare viteză şi cele mai rapide trenuri, dar nu se opreşte aici

Autor: Vlad MIRONESCU 28 dec. 2018 Știri auto
China are cea mai mare reţea de cale ferată de mare viteză şi cele mai rapide trenuri, dar nu se opreşte aici

Compania de stat China Railway studiază măsuri pentru a spori în continuare ritmul trenurilor sale de mare viteză, potrivit lui Qi Yanhui, vicepreşedinte al departamentului de tehnologie şi informare al operatorului de stat, scrie Bloomberg.

O nouă generaţie de locomotive care poate atinge 350 de kilometri pe oră a fost lansată anul trecut, devenind astfel cele mai rapide trenuri din lume care deservesc rute pe distanţe lungi. Dar operatorul nu se opreşte aici, îşi propune să construiască garnituri care să atingă viteze şi mai mari.

“Este cu siguranţă un plan, dar e greu de spus când va fi pus în aplicare”, a spus Qi pe 10 decembrie în Beijing la o întâlnire cu presa. În orice caz, creşterea vitezei, a adăugat vicepreşedintele, ar necesita teste substanţiale şi ar trebui în primul rând justificată de cerere.

China deţine cea mai mare reţea de cale ferată de mare viteză din lume, de 25.000 de kilometri, şi a devenit un teren principal de testare a transportului viitorului. Miliardarul Li Shufu – care deţine Volvo, participaţii la Daimler AG şi un startup a cărui activitate este construcţia de maşini zburătoare – a colaborat luna trecută cu compania statală China Aerospace Science Industry pentru a explora conceptul de trenuri supersonice.

De asemenea, compania californiană Hyperloop Transportation Technologies a stabilit un joint venture în Guizhou, o provincie montană din sudul Chinei, pentru construirea unei piste de testare pentru trenuri de foarte mare viteză.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide