Chinezii au găsit o metodă inedită pentru a disciplina șoferii ce parchează incorect

Autor: Ionuț Vîlciu 31 oct. 2023 Știri auto

În multe țări, în afara sau pe liniile trasate pentru locul de parcare nu va crea prea multe probleme. Probabil că nimeni nu va fi deranjat dacă ați călcat puțin cu roata una dintre aceste linii și nu încurcați pe nimeni. Cu toate acestea, lucrurile stau puțin diferit în China, unde autoritățile au început să atașeze ventuze mari la vehicule, într-un efort de a impulsiona rezidenții să parcheze corect.

Potrivit Carscoops, în anumite zone din China se practică o metodă inedită prin care autoritățile vor să disciplineze șoferii, astfel încât să parcheze între liniile marcate. Este vorba de niște ventuze supradimensionate ce sunt montate pe ușile celor care nu au parcat corespunzător mașina. De asemenea, este atașată de oglinda retrovizoare printr-un cablu, probabil pentru a nu ajunge pe asfalt în care se dezlipește de caroserie.

Metoda prin care chinezii vor să disciplineze șoferii care parchează greșit

În dispozitiv se găsește un cronometru și un GPS, iar rezidenții îl pot scoate numai după ce plătesc o amendă de parcare. Cronometrul este folosit pentru a urmări câte zile a fost atașat și amenda crește în consecință. Potrivit unei postări făcute pe Reddit, autoritățile vor folosi funcționalitatea GPS pentru a urmări șoferul dacă nu plătește amenda.

Nu suntem siguri cât de răspândită este această abordare în China. Totuși, vorbim despre o țară foarte mare, cu foarte multe provincii și o populație pe măsură, astfel că fiecare își poate alege reglementările atunci când vine vorba de parcări.

Chiar și așa, putem vedea procedeul de montare a dispozitivului pe mașină într-un clip postat pe TikTok-ul chinezesc. Acesta ne prezintă ventuza de mari dimensiuni și cum aceasta este montată de către responsabilii cu parcarea.

Vezi VIDEO AICI

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video / douyin.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide