Chinezii de la BYD lucrează la un SUV de peste 600 CP, cu capabilități bune în off-road

Autor: Ionuț Vîlciu 14 mart. 2023 Știri auto

Compania chinezească BYD lucrează la un nou SUV cu capabilități bune în off-road. Noul model va fi oferit cu mai multe trenuri de rulare.

Chinezii de la BYD par că pregătesc un nou SUV asemănător unui Land Rover Defender sau Ford Bronco, un off-roader de mari dimensiuni, care să fie capabil să meargă cu ușurință în teren accidentat, conform unui articol publicat de Carscoops.

Încă nu se cunoaște numele acestui nou SUV, dar conform surselor din presa chineză, noul model va fi vândut prin intermediul unui nou sub-brand. La exterior, forma pătrățoasă atrage imediat atenția și, chiar dacă stratul de camuflaj care acoperă întregul exterior al vehiculului face destul de dificilă diferențierea detaliilor, putem observa câteva dintre trăsăturile cheie de design. Putem distinge, de exemplu, o grilă pronunțată și faruri cu tehnologie LED. De asemenea, bara frontală pare a fi foarte robustă.  Per total, întregul design al mașinii are o înfățișare robustă, cu multe linii drepte, care conferă mașini un aspect masiv, de parcă ar fi dintr-o singură bucată.

Noul SUV chinezesc va oferi până la 670 CP

Car News China raportează că noul SUV va fi lansat printr-un sub-brand numit în prezent F-Brand. Deși numele final al mărcii nu este cunoscut încă, este de așteptat ca acesta să dezvolte un repertoriu bazat pe SUV-uri și camionete.

Se pare că vor exista cel puțin două opțiuni de motorizare diferite pentru modelul ce urmează să fie lansat. Acest SUV ar urma să primească atât un sistem de propulsie de tip plug-in hibrid, cât și o versiune complet electrică. Deși detaliile sunt limitate, acest sistem de propulsie PHEV ar putea produce până la 670 CP și oferi mașinii o autonomie de peste 1.200 de kilometri cu un singur plin.

Acesta nu este singurul SUV nou dezvoltat de BYD. În ianuarie, compania a dezvăluit modelul U8, un off-roader complet electric care va fi vândut prin noua marcă YangWang. Are patru motoare electrice care furnizează o putere combinată de peste 1.100 CP și ar trebui să poată sprinta de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide