Chinezii lansează un rival pentru Volkswagen Tiguan. Song Plus combină eleganța sedanelor cu dinamismul SUV-urilor – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 22 sept. 2020 Știri auto

Cel mai mare producător de vehicule electrice din China, BYD Auto, construiește, de asemenea, și vehicule cu motoare cu ardere internă, iar SUV-ul Song Plus este cel mai nou model al său.

Lansat la un eveniment din Chengdu săptămâna trecută, BYD Song Plus aduce un „design nou, putere extremă și confort de neegalat”.

Song Plus are 4.705 mm lungime, 1.890 mm lățime, 1.680 mm înălțime și are un ampatament de 2.765 mm. Aceste detalii îl fac cel mai lat SUV din clasa sa, beneficiul principal fiind faptul că oferă o experiență de conducere confortabilă.

Song Plus combină „eleganța sedanelor cu dinamismul SUV-urilor”

Din punct de vedere stilistic, echipa de design din spatele modelului Song Plus i-a oferit așa-numita estetică Dragon Soul care combină „eleganța sedanelor cu dinamismul SUV-urilor”. În interior, BYD Song Plus adoptă un concept de design „plutitor”, o temă vizuală ce face tranziția între maro și negru, din piele de căprioară de înaltă calitate și alte materiale. Producătorul auto spune că interiorul este spațios și are scaune „asemănătoare celor din clasa business”. Volumul portbagajului este de 574 litri, iar cu toate scaunele pliate spațiul poate ajunge la 1,477 litri.

Puterea vine de la noul motor de 1.5 litri pe benzină cu patru cilindri turbo, oferind  136 kW / 185 CP și un cuplu de 288 Nm. Puterea și cuplul au crescut cu 20% față de motorul anterior, în timp ce consumul de combustibil a scăzut cu 15%, parțial datorită noii transmisii umede cu dublu ambreiaj cu 7 trepte.

Prețurile în China variază de la 17.110 de dolari, până la 21.250 de dolari

Când vine vorba de tehnologie, Song Plus oferă sistemul inteligent de conectare DiLink 3.0 cu funcție de actualizare la distanță, permite utilizarea opțiunii NFC pentru telefoanele mobile pentru deblocarea vehiculului și funcția de control de la distanță integrată în aplicația pentru telefonul mobil.

În cele din urmă, noul SUV al BYD este dotat cu sistemul inteligent de asistare a conducătorului DiPilot cu peste 20 de funcții, incluzând un sistem de control al vitezei de croazieră și un sistem de avertizare la părăsirea benzii de circulație.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide