Chinezii construiesc o mașină electrică a cărei baterie se va încărca într-un timp record

Autor: Elena Luchian 26 aug. 2021 Știri auto

Chinezii construiesc o mașină electrică a cărei baterie se va încărca într-un timp record. Este vorba despre un SUV care este programat să-și facă debutul pe piață în această toamnă.

GALERIE FOTO

Zeci de minute sau chiar ore bune la o stație de încărcare. Este unul dintre aspectele care îi descurajează pe mulți dintre cei tentați să-și cumpere o mașină electrică. Dar tehnologia evoluează rapid și producătorii auto anunță timpi tot mai reduși de încărcare. Cel mai recent anunț a fost făcut de constructorul chinez GAC. Compania va lansa, luna viitoare, noul crossover Aion V.

Modelul beneficiază de încărcare ultra-rapidă. În cadrul unei demonstrații, chinezii au arătat că bateria din grafen cu care este echipat se poate încărca de la 0 la 80% în doar 8 minute. Potrivit CN EV Post, unitatea a încărcat 35,1 kWh în doar patru minute.

Cifrele sunt trecute în contul versiunii Aion V 6C. Litera “C” din denumire este o aluzie la viteza de încărcare (charging).

Această versiune vine și cu o autonomie impresionantă. Chinezii susțin că Aion V 6C poate parcurge până la 1.000 de kilometri, în vechiul ciclu de testare NEDC, cu un plin de baterie.

Chinezii produc și o versiune cu o baterie mai mică

În gamă este disponibilă și o versiune Aion 3C cu o autonomie de 500 de kilometri. Și timpii săi de încărcare sunt diferiți. GAC Aion 3C are nevoie de 18 minute petrecute la priză pentru a se încărca de la 0 la 80%. Sunt cifre similare cu cele trecute în contul unor modele ca Ioniq 5 și Kia EV6, cu baterii litiu-ion.

GAC susține că bateria modelului este capabilă să suporte cicluri de încărcare suficient pentru ca mașina să parcurgă până la un milion de kilometri.

Organizații independente urmează să verifice cifrele înaintate de producător.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide