Chinezii o dau pe multi-plagiat: Jonway A380 ”fură” idei de la mai multe maşini cunoscute

Autor: Oraan Mărculescu 28 aug. 2012 Știri auto

Pentru unii chinezi, evoluţia înseamnă trecerea de la o sursă de inspiraţie la mai multe. Pentru acelaşi produs! Dacă, în general, constructorii auto mai cunoscuţi din China au început să renunţe la metehnele de tip copy-paste, rămân încă destule exemple negative.

Unul dintre ele este şi Jonway, care va lansa în curând faceliftul modelului A380, imaginile fiind deja publicate de un site chinezesc. Pozele vorbesc, practic, de la sine despre încercarea designerilor chinezi de a apela la fanii unor modele cunoscute.

Spre exemplu, partea frontală este dominată acum de o grilă care aminteşte foarte clar de grilele modelelor Audi – unii chiar s-ar putea întreba unde sunt cele 4 cercuri întrepătrunse… În schimb, fantele laterale au integrate nişte semnalizatoare care par preluate direct de pe maşinile Mercedes-Benz. Doar forma farurilor a rămas să amintească de precedenta generaţie Toyota RAV4, însă au fost împopoţonate cu lumini de poziţie de tip LED.

Şi partea laterală evocă suficient de bine modelul de la care s-a pornit, adică SUV-ul Toyota RAV4, însă în spate, surpriză, forma stopurilor este un indiciu extrem de clar că designerii chinezi au fost seduşi de BMW X3 sau X1.

OBSERVAŢI SIMILARITĂŢI ŞI CU ALTE MODELE CUNOSCUTE?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide