Chinezilor le place să copieze Audi. Dovada: Yema Mustang F16

Autor: Oraan Mărculescu 14 dec. 2012 Știri auto

Din faţă, maşina pe care o vedem în aceste imagini ne aduce aminte, cu destul de multă acurateţe, de Audi A4 (versiunea dinaintea faceliftului), atât prin designul farurilor şi al spoilerului, dar şi datorită formei generale a grilei. Doar sigla aduce nişte semne de întrebare, nu-i aşa?

În spate, lucrurile par şi mai clare, deoarece întâlnim forma caracteristică a stopurilor şi a caroseriei lui A4 Avant, deşi al treilea geam lateral pare arcuit cam mult.

Ei bine, nu este un Audi A4 Avant, ci o maşină chinezească. Mai exact, Yema Mustang F16, un break având propulsie electrică şi dimensiuni ceva mai mici decât ale originalului: 4,5 metri lungime (faţă de 4,7 metri la A4 Avant) şi 1,6 metri înălţime (cu 20 cm mai înalt decât A4 Avant).

Maşina electrică a chinezilor beneficiază de un motor electric de 80 kW (108 CP), iar bateriile litiu-ion asigură, după spusele oficialilor, o autonomie maximă de 260 km. Cam greu de crezut, dat fiind că vorbim de o maşină de un asemenea gabarit. Pentru moment, Yema Mustang F16 va fi produs într-un număr limitat de exemplare, care vor fi folosite pe post de taxi în anumite regiuni din China.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide